My Way of Exploring

5 Netflix series die je móet zien #2

5 Netflix series die je móet zien #2
Op deze regen- en stormachtige dagen is er niets fijner dan lekker thuis te zijn en voor de tv te hangen, vind je ook niet? Ik zag dat ik in februari voor het laatst (en voor het eerst, haha) een blog heb geschreven met 5 Netflix series die je móet zien. Inmiddels heb ik weer vijf nieuwe series waar ik enthousiast over ben en die ik dus maar al te graag aanraad aan jullie!

Om te voorkomen dat ik dingen spoiler heb ik er voor gekozen om de trailers te laten zien, in plaats van dat ik een samenvatting van de serie schrijf. Ik vind het toch wel een groot risico dat ik per ongeluk iets te veel zeg, dus vandaar mijn keuze. Wel heb ik mijn mening over de serie neergezet, zodat je toch wel een indruk kan krijgen. En natuurlijk is de trailer ook een leuke manier om te ontdekken of de serie jouw aandacht trekt! :)


13 Reasons Why

IMDB: 8,6
Ik wist niet zo goed of ik 13 Reasons Why wilde zien. Het leek mij zo’n typische ‘High School serie’ en daar houd ik niet zo van. Er kwamen steeds meer goede recensies tevoorschijn op internet en mijn vriend en ik werden toen toch wel nieuwsgierig. Gelukkig maar, want ik ben blij dat ik hem gezien heb! Ik vond het onderwerp (zelfmoord) heftig, maar wel goed en ‘mooi’ in beeld gebracht. Ik vind het dus een absolute aanrader om te kijken. Hannah, het meisje waar heel de serie om draait, vind ik fantastisch geacteerd hebben. Clay, de jongen die je niet boven met die koptelefoon op ziet, vind ik zijn rol ook echt heel goed hebben gespeeld. Beiden hebben de emoties die bij zo’n heftig onderwerp horen zó goed overgebracht. Wel lijkt het mij wel een beetje te heftige serie voor mensen die dit van dichtbij hebben meegemaakt en vind ik het ook heel erg van je leeftijd afhangen of je dit wel of niet moet zien (en dan bedoel ik ook wel écht wat jongere mensen). Maar al met al: ik zeg kijken! Ik ben al benieuwd naar het tweede seizoen. :)


Riverdale

IMDB: 7,9
Opnieuw is dit een serie waarvan ik van te voren dacht: die ga ik echt niet kijken. The veel ‘high school’ en te tiener-achtig. De eerste aflevering maakte mijn voorspelling waar, maar toch merkte ik dat ik wél nieuwsgierig werd naar hoe het verhaal verder ging. Ik ging dus toch verder kijken en kwam steeds meer in het verhaal. Eigenlijk werd ik naarmate ik verder keek steeds enthousiaster! Vond het een leuke ’tussendoor’ serie om te kijken. Niet super bijzonder of onwijs goed ofzo, maar wel leuk om lekker weg te kijken en te ontspannen. Jep,  ook bij deze serie ben ik benieuwd naar het vervolg en ga ik zeker seizoen 2 ook kijken als hij uit is!


Prison Break

IMDB: 8,5
Prison Break heb ik een héle tijd geleden gezien. En dan praat ik echt over 2/3 jaar geleden. Ik ben toen samen met mijn vriend tot ergens in seizoen 4 gekomen, al zijn ze nu alweer veel verder zag ik. Ik wil echt weer een keer verder gaan kijken! Dit was de eerste serie die ik ooit heb gezien en vind ‘m erg tof. Ik moet wel zeggen dat het na seizoen 1, zoals bij veel series, echt bergafwaarts gaat. Het wordt steeds minder goed en er komen steeds meer dingen voor die veel te toevallig zijn, maar alsnog bleef ik doorkijken. Dat is echt de kracht van Prison Break heb ik het idee, haha. Volgens mij moet je het gewoon zien en dan snap je wat ik bedoel. Als je nog nooit aan deze serie bent begonnen: ik zeg kijken!


New Girl

IMDB: 7,7
Ik gok dat veel mensen, en vooral vrouwen denk ik, deze serie wel kennen! New Girl is echt een serie waarbij je hersenloos op de bank hangt of in bed ligt en je even hélemaal nergens aan wilt denken. Nou geloof me, bij New Girl gaat dat je lukken. Je moet van de humor houden, en als je daar van houdt is het écht grappig. Ik heb soms het idee dat ik naar mezelf kijk, qua het kleuzige gedrag en veel te droge humor van Jess. Ik kan van deze serie echt niet zeggen dat hij goed is, maar zo moet je deze serie ook niet zien denk ik. Het is gewoon een grappige serie en voor zo nu en dan een aflevering (of 2, of 3) tussendoor vind ik het leuk. :)


The Killing

IMDB: 8,2
Deze serie zijn mijn vriend en ik momenteel aan het kijken. En echt, ik ben om hoor! Al vanaf de eerste seconde zat ik er volledig in (wat bijzonder is voor mij…) en was het al spannend. Ik vind het leuk dat er ook wat humor in zit, dat maakt het verhaal (moord) iets minder zwaar. Heb deze serie dus nog niet afgekeken, maar ik heb wel al genoeg gezien om te kunnen zeggen dat het écht een aanrader is. Het verhaal blijft continue boeiend en daarnaast vind ik het acteerwerk ook top. Als je nog een leuke serie zoekt, dan zou ik zeker overwegen om deze te kijken!


Dat waren ze dan: de 5 toffe series die ik graag met jullie wilde delen. Hopelijk zit er iets bij die je nog niet hebt gezien en waarvan je denkt: ”Hey, dát is tof!”. Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd of jullie één van deze series ook al eens heeft gezien en wat je er van vond. Ik merk wel dat ik series kijken nu wel wat meer onder de knie heb gekregen. Ik was er eerst bagger slecht in (geen geduld), maar het gaat nu serieus echt heel goed, haha. Vind het nu echt fijn en ontspannend om ’s avonds lekker in bed wat te kijken. :)

Benieuwd naar de andere series die ik aanraad? 
5 Netflix series die je móet zien #1

Wat is jouw favoriete serie tot nu toe? 

27 Comments

 1. Romy

  Leuke tips! Riverdale en New Girl lijken mij ook heel tof om eens te kijken. Ik heb zelf geen Netflix, maar heb New Girl volgens mij nog op mijn laptop staan. Toch snel eens kijken als ik wat tijd over heb :) 13 reasons why is mij iets te heftig, denk ik. Ik vind het goed dat het onderwerp wordt aangesneden, maar denk dat ik die serie wat te zwaar zou vinden.
  Romy onlangs geplaatst…10 leuke dingen om te doen in de zomer

 2. Shirley

  Eind deze maand komt het nieuwe seizoen van New Girl op Netflix, kan niet wachten. Door 13 reasons why kom ik niet heen. De laatste tijd weet ik niet echt welke serie ik moet kijken. Laatst gezien: Gotham.

 3. Marie

  Ik vond 13 reasons why echt heel goed. De laatste aflevering vond ik wel enorm heftig!
  Enkel The Killing kende ik nog niet, die ga ik even in mijn lijst zetten :)
  Marie onlangs geplaatst…Outfit: Flowerpower

 4. Anne-Sterre

  Geen van allen gezien, The Killing lijkt me wel wat. We zijn net klaar met Black Sails (beetje Pirates achtig) en nu begonnen aan Narco’s!

 5. Donna

  Prison Break blijft zo’n leuk serie! Jammer dat de laatste paar seizoenen zo raar en onduidelijk waren. Het eerste seizoen blijft een favoriet!

 6. Anke

  Ik ben wel erg benieuwd naar Riverdale geworden, ook al sprak die serie mij in eerste instantie niet echt aan.

 7. Malou | Blonde Blossom

  Sandra, ik neem mijn mening over OITNB terug, dat moet je ook kijken, haha! Ik vond 13 Reasons Why ook heel heftig maar ook erg goed. New Girl moet ik weer eens terugkijken, dat blijft zo’n heerlijke serie! Malou x

 8. Bente

  Riverdale en New Girl wil ik ook nog allebei gaan kijken! Nu druk bezig met Designated Survivor kijken, ook echt een aanrader vind ik.

 9. Johanne

  Oooh, ik lees net hierboven dat het nieuwe seizoen van New Girl gewoon op Netflix komt. Leuk! Vind het een heerlijke serie. Ook Orange is the New Black is echt een aanrader wat mij betreft (dit weekend nieuw seizoen!). 13 Reasons Why staat zeker nog op mijn lijstje. En als ik nu niet stop met praten blijf ik series noemen die ik heb gezien of wil zien… (House of Cards, Grace & Frankie, Girlboss)
  Johanne onlangs geplaatst…Food is life: 10 x hierdoor verdwijnt mijn zelfcontrole als sneeuw voor de zon

 10. Danique

  13 Reasons Why heb ik gezien, Riverdale ben ik ooit aan begonnen maar op de een of andere manier trok het me niet zo. New Girl is echt heel leuk, ik denk dat ik daar maar weer eens aan ga beginnen.
  Danique onlangs geplaatst…Mijn blogavonturen in de loop der jaren

 11. Jessica J.

  Riverdale, 13 Reasons Why en New Girl heb ik, voor zover dat kan op Netflix, volledig gezien. The Killing (de Deense versie, dan wel) en Prison Break staan nog steeds op mijn lijstje!
  Jessica J. onlangs geplaatst…The Body Shop | Tea Tree Skin Clearing Foaming Cleanser

 12. Marion

  New girl is leuk ja!! Heb het toen het op tv kwam gekeken. Heb toevallig vorige week weer de 1e aflevering gekeken op Netflix. Blijft leuk :) The killing lijkt me ook heel spannend! Ik ben op het moment Terra nova aan het kijken

 13. Silke

  The Killing komt meteen op mijn lijstje si! De beschrijving zegt al genoeg :) De trailer heb ik alvast opgeslagen, want ik kan ‘m nu niet bekijken. Wel spannend, ik lees momenteel een boek met dezelfde titel, ik vraag me af of ’t de verfilming ervan is! Ik was eigenlijk niet zo’n enorme fan van 13 reasons why, maar ik heb ‘m alsnog uitgekeken. Pas bij aflevering 9 of 10 had ik eindelijk het gevoel van ‘aah, nu ben ik echt benieuwd naar wat komt’, haha. Niet echt m’n ding dus. Ik ben nu bezig met ’the 100′ te bingewatchen, en ik vind het wel een toffe serie eigenlijk! Pretty Little Liars volg ik ook momenteel. Ik heb ook snel je vorige lijstje bekeken: Westworld is ook echt een aanrader!!! ZEKER eens bekijken, tis echt goed (vind ik hé, haha). Enne, black mirror is ook wel tof. Zwaar en niet om te bingewatchen, maar af en toe bekijken we een aflevering (staan los van elkaar), en ’t is wel goed gemaakt. Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Schrijfsels | Een brief aan de 32jarige ik

 14. Myrthe

  Ik vond Riverdale wel een aanrader. Heb hem ook gezien en ik kijk uit naar het volgende seizoen :).

 15. Sarah

  13 reasons why heb ik, meteen toen het op Netflix stond, gelijk uitgekeken op enkele dagen. Haha. Ik had het boek ook al gelezen dus ik keek best uit naar de serie :) Riverdale ben ik meteen daarna beginnen kijken omdat er voor de rest niets speciaal meer op Netflix te vinden was vond ik. Het is inderdaad wel zo’n leuke tussendoor-serie. Prison Break en New Girl heb ik beiden ook gezien. Beiden ook erg de moeite vond ik :) The Killing kende ik nog niet dus die komt op mijn lijstje! Momenteel ben ik ook nog naar Pretty Little Liars en Orange is the new black aan het kijken. Ook toffe series :)

 16. Sabine

  New Girl lijkt me wel wat, ga eens kijken of wij die ook hebben! Ben net begonnen aan Girlboss. Bevalt me ook wel :)

 17. DQ

  Thirteen Reasons Why heb ik toevallig vorig weekend gekeken! Vond ik ook heel tof! Riverdale ben ik ook nog wel nieuwsgierig naar. Ik heb onlangs zelf The OA gekeken, en die vond ik echt super, en ben nu met het nieuwe seizoen van House of Cards bezig. Ook weer top. Xx

 18. Nina Simplynspecial

  The killing heb ik genoteerd ;) Binnenkort eens aan beginnen. Vanaf morgen eerst weer verder met Orange <3

 19. Jonna@burgertrutjesNL

  Riverdale wil ik nog kijken, de rest van de series heb ik al gezien. Kan niet wachten op het tweede seizoen van 13 reasons why. En morgen eindelijk het Nieuwe seizoen van OITNB online. WHOEHOEE!!! Ohja, Modern Family vind ik ook geweldig!
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Unpopular Opinions – als je een andere mening hebt dan de massa

 20. Nesrin

  Ik ken enkel 13 reasons why en ik had moeite met de eerste twee afleveringen maar ik vond het echt top.

 21. Dalinka

  13 Reasons Why moet ik nog steeds kijken. Misschien dat ik daar vanavond mee ga beginnen. The Killing moet ik ook echt weer eens oppakken. Ik ben na seizoen 1 gestopt, maar ik vond het wel een goede serie.
  Ik denk dat This Is Us en Westworld mijn favoriete series zijn die ik de laatste tijd heb gekeken. Beide totaal anders, maar zo sterk!
  Dalinka onlangs geplaatst…Mijn favoriete muziek van dit moment

 22. Anne - Ditisanne

  Leuk! 13 Reasons Why staat op mijn lijstje maar moet eerst nog een paar series Gilmore Girls kijken. Heb het zo druk dat het niet zo hard gaat! ?

  Goede tips!
  Anne – Ditisanne onlangs geplaatst…Entrevaux: Charmant vestingstadje in de Provence

 23. Cynthia

  Eerlijk gezegd kijk ik nooit series. Maar 13 reasons Why is mij te heftig, al hoor ik er zoveel goeds over..

 24. Rebecca

  Beetje jammer dat ik alles al heb gezien (oeps). Ik ben echt opzoek naar een goede nieuwe. Ik heb vandaag en gister chewing gum gekeken. Als je een serie wilt kijken waarbij je niet hoeft na te denken, een tikkeltje raar is en ergens best grappig… dan raad ik je die aan. Normaal zo niet mijn ding, maar hey in twee dagen twee seizoenen..

 25. Marsha

  New girl heb ik wel eens gezien. De rest nog niet. Maar ik kijk eigenlijk alleen maar Koreaanse drama’s haha. Helemaal verslaafd eraan!

 26. Rowan

  Hele leuke tips!! 13 reasons why is ZO goed, ik heb al heel veel mensen overgehaald om die serie ook te kijken. Ik ben nu ook erg benieuwd naar Riverdale!

 27. sammie

  Riverdale heb ik helemaal gezien, vond het een erg leuke toffe serie, zelfs een mini beetje spannend af en toe. Yes, echt een aanrader ja. 13 Reasons Why ben ik aan begonnen maar na 4 afleveringen niet meer verder gegaan, binnenkort maar weer eens oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑