My Way of Exploring

15x Facepalm momenten

20151013_153919_Richtone(HDR)
Regelmatig kom ik dingen tegen die ik onbegrijpelijk vind, een facepalm momentje dus. Net als de foto hierboven, wat een keiharde facepalm moment was, maar uhh dat even terzijde. Laatst bedacht ik mij dat ik die dingen moet noteren in mijn telefoon, zodat ik er een blog over kon schrijven. Dat moment is dus nu aangebroken! Iets met onder andere scheren, bepaalde woorden verkeerd uitspreken en een typisch Nederlands ritueel…

Wat ik mij afvraag is waarom ik zo vaak zie dat vrouwen hun bovenbenen niet scheren. Nee echt, ik snap dat gewoon niet. Het is toch net als op je onderbenen gewoon haar? Hoppa, weg er mee! Ik vind het er zo raar uit zien als iemand gladde onderbenen heeft en dan behaarde bovenbenen. En ja, je ziet dat écht wel hoor, als je je bovenbenen niet scheert. Let maar eens op. Ik had het er laatst met mijn vriend over en die was het keihard met mij eens. :’)

• Mensen die Vraps zeggen in plaats van Wraps. Ik vind het echt onsmakelijk klinken als iemand het met een v zegt. Weet niet hoe dit komt, maar het klinkt gewoon vies haha.

• Vrouwen die té korte shorts aan hebben waarbij hun billen er uit vallen. WHY! Doe maar niet joh. Vaak zie je dit, naast korte broekjes, ook bij van die playsuits gebeuren. Ik vind het zelf niet kunnen om zo over straat te gaan. Maar hey, wie ben ik? :’)

Al die momenten dat ik er achter kom dat ik niet op berichtjes heb gereageerd op WhatsApp. Oh, of dat ik emails vergeet te beantwoorden. :(

• Van die goedkope leverworst, gekookte worst, kiloknallers en andere shizzle waar zo ontzettend veel troep in zit (en waar dieren de lul door zijn). Ik begrijp niet waarom iemand dit eet, want je wordt gewoon bang als je op het etiket kijkt. Nog nooit gedaan? Doe het eens voor de lol. Geloof mij, dan wil je het niet eens meer. Ik heb dit allemaal trouwens nog nóóit gelust in mijn leven, ook niet toen ik klein was. Beter.

• Spelfouten op een menukaart. Ohhhhh dit vind ik zó slecht… Laatst zag ik op één (kleine) menukaart maar liefst 4 (!) fouten staan. Dit kan ECHT niet! Hoeveel moeite is het om dit goed na te kijken en anderen te vragen om er ook een blik op te werpen? Je kan mij niet wijs maken dat die kaart goed is nagekeken op spelfouten.

• Hahaha, om het volgende kan ik altijd wel  lachen. Als iemand púzel zegt in plaats van puzzel, dan hoor ik mijn eigen stem al in mijn hoofd: ”NOOOOO”, haha. Het klinkt zo suf.

• Waarom feliciteren we eigenlijk iedereen op een verjaardag? Laatst zat ik hier over na te denken en bedacht mij dat dit eigenlijk dikke onzin is, en vind dit dus ook een dikke facepalm waard. Degene feliciteren die jarig is is toch de enige die je hoeft te feliciteren? Als ik het google dan kom ik er op uit dat het waarschijnlijk een typisch Nederlands iets is. Laten we vanaf nu afspreken dat we voortaan gewoon alleen de jarige feliciteren, oké? Haha!

• Van die extreme fans die voor de camera (en dus vervolgens op tv komen) hysterisch gaan praten over hun idool. En dan bedoel ik ook wel die extreme fans he, die gaan huilen, schreeuwen, alles. Haha, ik kan hier niet naar kijken hoor.

Zinnen typen/schrijven zonder leestekens te gebruiken. Meer hoef ik hier niet over te zeggen, toch?

 ”Jaaaa mijn loon is gestort, ik ga shoppen!” En weg is je geld weer. Net alsof je altijd al je geld maar moet uitgeven… Ik vind van niet.

Die 300 nieuwsbrieven die je elke dag weer ontvangt van websites waar je je niet eens voor hebt aangemeld. En sommigen presteren het ook nog eens om er meerdere mails op een dag de deur uit te sturen. Wat ze hier mee bereiken naar mijn mening? Gefrustreerde mensen die niet eens meer gaan kijken wat er überhaupt in die mails staat. Oftewel: FACEPALM.

Wat overigens ook facepalm waard is, en dit gaat over het bovenstaande punt, is dat ik te lui ben om mij overal voor af te melden. Want ja, 9 van de 10 keer moet je een heel stappenplan doorlopen en daar heb ik geen zin in. Gevolg: jezelf blijven irriteren aan die stomme mails, elke dag weer. :’)

Als stellen zeggen ”wij zijn zwanger”. Als ik dit hoor dan zie ik gelijk zo’n facepalm plaatje voor me. Jij ook?

De foto die bij dit artikel staat is ook een facepalm waard. Eigenwijs tóch buiten blijven als je onweer hoort en de meest dreigende wolken ooit ziet. Maar nee hoor, gewoon vol blijven houden dat het niet jouw kant op komt. Eh ja, daar zat je dan met z’n tweeën drie kwartier lang in de de stortregen en onweer in Thailand. Wat ik heb geleerd? Niet zo eigenwijs zijn.

Ik ben nog lang niet klaar met deze blog eigenlijk, maar ik vind 15 wel genoeg voor deze keer. Anders wordt deze blog zo lang hé… Ben benieuwd hoe jullie denken over de dingen die ik hier boven heb geschreven.

Heb er eigenlijk een hekel aan om dit te zeggen, maar ik doe het toch: neem sommige dingen wel met een korreltje zout. Het is echt niet zo dat ik je gelijk belachelijk en raar vind als jij bijvoorbeeld je bovenbenen niet scheert.

Wat is het eerste facepalm moment dat jou nu te binnen schiet?

54 Comments

 1. Saskia

  Hahahahaha oh fantastisch! Wanneer komt deel 2? En zal ik gelijk bekennen dat ik dus iemand ben die mijn bovenbenen vaak noet scheert? Gewoon omdat ik haast heb en denk dat niemand dat ziet. Nu ik dus weet dat het wel zichtbaar is ga ik er wel op letten trouwens haha :)

  • Sandra

   Wie weet komt deel twee er wel snel aan, haha! Haha, ik zie hier al aan zowat alle reacties dat bijna niemand haar bovenbenen scheert. Ik vind het zelf wel zichtbaar ja, maar als jij je er niet aan stoort dan moet je het zeker zo laten hoor!!

 2. Marion

  Hahaha hahaha! Die foto ook! En ik scheer mijn benen helemaal niet meer :-D
  Marion onlangs geplaatst…Ik maak er een zooitje van

  • Sandra

   Haha, dat kan ook nog! Ik zou helemaal gek worden denk ik. :p

 3. Sabine

  Hahaha geweldig! Ik scheer ook mijn bovenbenen niet. Scheren kost al zoveel tijd, ga ik niet aan beginnen :p Dat feliciteren is inderdaad typisch Nederlands. De eerste keer dat Jimmy op een Nederlandse verjaardag kwam heb ik hem van tevoren uitgelegd dat wij iedereen feliciteren. Hij vond het zo vreemd Hahaha.

  • Sandra

   Ja zie je nou! Het is echt typisch Nederlands, zo stom eigenlijk. Grappig dat hij het zo vreemd vond, haha. Dat snap ik wel!

 4. Eline

  ‘Wij zijn zwanger’. Jaaaaaaaa, die vind ik zo ontzettend irritant. Echt verschrikkelijk als mensen die uitspraak doen. Echt de neiging om de man dan een tikkie te geven en te zeggen: ‘Nee, stupid, je vrouw is zwanger!’ Eenalternatief voor zulke stellen is: ‘we zijn in verwachting’. Vooruit, die accepteer ik wel ;P

  • Sandra

   Ja, precies dat!! :’)

 5. Dineke

  Hahaha, die whatsappberichtjes en emails: dat heb ik de laatste tijd zo vaak!
  Dineke onlangs geplaatst…MLBB #9 | INTRODUCTIEDAG, EERSTE WERKDAG EN NIEUWE BOEKEN!

  • Sandra

   Irritant he? Ik kan mezelf dan wel voor m’n hoofd slaan op zulke momenten…

 6. Eline

  Wahahaha echt hilarisch! Er zitten zo veel herkenbare dingen tussen. Meisjes met die mega korte shorts vind ik ook echt niet kunnen. Verbrand je je kont dan niet? Echt een leuk artikel voor de ochtend!

  • Sandra

   Haha, goed insmeren dan maar he. :’)

 7. sammie

  Ik scheer mijn bovenbenen ook niet. A: omdat mij vroeger wel eens verteld is dat dat slecht is. B: omdat mijn bovenbenen zelden zichtbaar zijn. C: omdat ik het echt walgelijk vind als daar stoppels op zouden komen. Ik scheer mijn oksels wel maar mijn armen toch ook niet :)
  Dat van die te korte shorts vind ik ook echt een facepalm waard. Snap niet dat mensen over straat gaan met hun billen half er uit.

  • Sandra

   Het grappige is is dat op mijn bovenbenen juist helemaal niet snel stoppels komen. En als ze er komen, dan is het ‘zachter’ dan op mijn schenen. Armen scheren zou ik ook maar niet doen nee…

 8. Anita

  Oh ja te korte short, nee gewoon nee! En anderen dan de jarige feliciteren vind ik ook zo raar, de vader of moeder misschien meer mensen echt niet! Leuk artikel

  • Sandra

   Inderdaad! Ik snap het ook echt niet hoor…

 9. Marion

  Haha jaaaa dat feliciteren! Ik vind dat ook dikke onzin! De enige die jarig is, is de jarige zelf ;P en wij zijn zwanger kan beter vervangen worden door wij zijn in verwachting, klinkt beter :p Ennnn jep, ik ben een van die vrouwen die haar bovenbenen ook niet scheert haha! Lijkt me zo raar om stoppels op mijn bovenbenen te hebben :P En ik zit er niet mee ghehe :)

  • Sandra

   Precies! De jarige feliciteren is gewoon genoeg. Laten we dit gewoon ook in Nederland invoeren. :p

 10. Danielle

  Hahaha! Weetje wat ook vervelend is, dat je -net als ik- redelijk volle billen hebt en dat na even wandelen een normaal shortje is omgetoverd tot een bootyshort.. dan facepalm ik vooral op mezelf ;)

  • Sandra

   Hmmm ja, dat is een ander verhaal ja. Daar kan je zelf vrij weinig aan doen!

 11. Sabrina | The Dutch Adventurer

  Haha ik ben het zó eens met het puntje over dat we iedereen feliciteren op een verjaardag! Ik vind dat ook echt onzin en ben eigenlijk gestopt daarmee. Hoop dat iedereen dat gewoon even kan doen. En verder scheer ik ook nooit m’n bovenbenen haha want ik ben gewoon lui en blond dus heel erg zie je het niet. Grappig artikel!

  • Sandra

   Ja… Ik zit er zelf ook aan te denken om er mee te stoppen. Krijg jij rare reacties op het feit dat je dit niet meer doet? Of valt dat wel mee?

 12. Melle

  Haha mag ik even mee doen hier, heel herkenbaar allemaal. Behalve dat scheren van mijn bovenbenen. Ik draag dan ook eigenlijk nooit jurkjes of rokjes die boven de knie komen ;) En dat feliciteren vind ik ook wel gek, ik probeer er ook een beetje van af te stappen en gewoon de groep in te lopen en zoiets als ‘hoi iedereen’ te roepen. Werkt ook prima.

  • Sandra

   Goede tip! Misschien moet ik dat ook eens proberen!

 13. Silke

  Wow, ik wist geeneens dat men in Nederland iedereen feliciteert! Super grappig om te lezen, hier in België is dat gelukkig niet zo. Ze zouden nogal vreemd opkijken moest iemand dat doen, hahaha! Ik scheer trouwens m’n bovenbenen niet hoor, net zoals iedereen hier haha, ik ben er gewoon te lui voor en denk nog steeds dat dat helemaal niet opvalt, hihi. Terwijl als je in de zon staat, je dat natuurlijk wel kan zien, maar jah. Moeten ze maar niet kijken :D Liefs! Tof artikel San!

  • Sandra

   Gek hè? Echt typisch Nederlands en gewoon onnodig. Haha, en iedereen moet het lekker zelf weten hoor over dat scheren. :)

 14. Bente

  Yep, herkenbaar dit!

  Een tijdje geleden (zou zomaar een paar jaar al kunnen zijn ;)) was er een programma die over fans ging. Een hele aflevering met je handen tegen je gezicht gegarandeerd ;)

  • Sandra

   Met ‘Fans’ in mijn achterhoofd heb ik inderdaad dat stukje over extreme fans ook geschreven, haha! Dat programma was het eerste waar ik aan moest denken. Echt vreselijk ja!

 15. Evy

  Ik kom daadwerkelijk zó vaak spelfouten tegen op menukaarten. Ik zit dan de hele avond te piekeren over de vraag of ik het aan een werknemer moet zeggen of niet… Het is niet echt professioneel!
  Evy onlangs geplaatst…SALE haul: Etos & ICI Paris XL

  • Sandra

   Inderdaad! Het is echt niet professioneel, want het kan gewoon voorkomen worden…

 16. Evelien

  Yo, ik sluit mij aan bij ‘wij zijn zwanger’. Maareuhh confession: ik zeg ook puzzel met een lange u, oeps…
  Evelien onlangs geplaatst…Hot Spot: Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch!

  • Sandra

   Hihi, je bent niet de enige die het zo zegt. Het is ook maar net hoe je het hebt ‘aangeleerd’ denk ik. :p

 17. Desiree

  Geweldig! Haha! Ik zat vol interesse alles te lezen en ik moet bekennen dat ik ook schuldig ben aan het fenomeen vraps. Althans als je het uitspreekt als wreps.. Mijn ex zei altijd wraps. Daar krijg ik pas jeuk van, oepsie
  Desiree onlangs geplaatst…Plog 30/8 – It’s my birthday!

  • Sandra

   Nooooooo, wraps is nóg erger nu ik het zo uitspreek in mezelf. :’)

 18. Sarah

  Ik ben één van die mensen die haar bovenbenen ook (vaak) niet scheert! Haha. Die haartjes daar zijn zo klein en licht van kleur dat je ze vrijwel niet ziet. Dat is toch anders als op een onderbeen? :p

  “Wij zijn zwanger” is uit deze lijst toch wel mijn grootste facepalm moment. Omg, dat vind ik zo raar als mensen dat zeggen. En om in de koppel-sfeer te blijven… Wanneer vriendinnen enkel tijd hebben om af te spreken als hun vriend van huis is. Dat vind ik ook zo’n facepalm waard. Zo vervelend!

  • Sandra

   Haha, ik vind dat het niet anders is! Maar goed, iedereen bepaalt dat gewoon lekker voor zichzelf toch. :) Dat laatste is inderdaad erg vreemd. Net alsof je alleen andere sociale contacten kan hebben als hij er niet is?

 19. Nina Simplynspecial

  Haha geweldig :) Sommige ook heel herkenbaar. Ik vind dat “iedereen feliciteren” ook zo vreemd. Dat je de ouders van de jarige feliciteert is nog tot daar aan toe. Maar iedereen die uitgenodigd is ?! WHY?

  • Sandra

   Ja precies. Zó raar!

 20. José

  Hahaha herkenbaar! Die puzel deed me denken aan mensen die ‘weps’ zeggen in plaats van ‘wesp’. Mijn vriend zegt ook wel eens ‘meusli’ in plaats van ‘muesli’.. haha..

  • Sandra

   Jaaaa hou ooooop, hahaha. Ik hoor nu alles in mijn hoofd, no!

 21. Kim

  Haaaa ik scheer mijn bovenbenen niet hoor! Op mijn onderbenen krijg ik echt dikke bruine haren en op mij bovenbenen zijn ze zacht blond en dan kan het mij niets schelen als mensen ze zien!
  En ik beken: ik zeg púzel haha! Ik vind het anders juist gek klinken en ken eigenlijk niemand die het met een korte u zegt haha!

  • Sandra

   Haha, wat grappig dat jij niemand anders kent die puzzel zegt! Ik hoor juist bijna nooit mensen peúzel zeggen. Grappig hoe dat verschilt per omgeving. :p

 22. Beau

  Hahahaha geweldig! Ben het echt zo erg met je lijstje eens. Dat van dat scheren snap ik dus ook niet, en vreps, spellingsfouten… hilarisch.

  • Sandra

   Yessss, eindelijk iemand die ook haar bovenbenen gewoon scheert haha.

 23. Mariska

  Haha, ik ken het gevoel. Dat van super goedkope vlees snap ik ook niet zo, dat vind ik meestal sowieso ook gewoon niet lekker :/ Vraps … dat vind ik echt zo erg om te horen … elke keer weer. Sommige mensen maken er zelfs Furreps van.

  Iedereen feliciteren op verjaardagen heb ik NOOIT gesnapt. Mijn familie doet dat niet zo, dus ik werd ermee geconfronteerd sinds ik wat meer met schoonfamilie hang. Echt elke keer denk ik, wtf ik ken je nauwelijks, ik ben niet jarig, waarom feliciteer je me xD

  • Sandra

   Dat jouw familie het niet doet is wel beter zeg. Snap dat je raar opkeek toen je dit wél zag gebeuren bij je schoonfamilie. :’)

 24. marleen@burgertrutjes

  VRAPS! hahahaaha! Ik heb echt superhard gelachen om dit artikel, geniaal!
  Ik zeg zelf ook wel eens PUZEL. Stom he?

  • Sandra

   Nouja stom? Ik ben vind het ‘gek’, maar wat is nou eigenlijk gek? :p

 25. Laurine

  Grappig dat jullie in Nederland iedereen feliciteren, wist ik helemaal niet. :) Ik ben het helemaal eens met die veel te korte shortjes en spelfouten op de menukaart! Kan echt niet! Ik scheer mijn bovenbenen trouwens wel (al heb ik het gevoel dat er maar weinig vrouwen het doen), maar iedereen mag dat voor zichzelf beslissen. Ik kijk in ieder geval uit naar deel 2! ;)

  • Sandra

   Nederland is maar raar joh, haha. Ik ben er nu ook inderdaad achtergekomen dat veel vrouwen hun bovenbenen niet scheren. Voor mij is dit juist heel normaal, haha, echt grappig om hier nu achter te komen.

 26. Sanne

  haha geweldig. Ik snap het van de bovenbenen wel hoor. Ik vind het maar raar als een vrouw haar oksels niet scheert. Lang geleden had ik dit eens gezien bij de dokter (zeker 20 jaar of zo).

  Go het mijne. Mensen die te laat stoppen in het verkeer zodat je er bijna tegen zit. Waardoor je je echt in alle bochten moet wringen om je kleine auto te doen draaien. :s

  • Sandra

   Bah, dat vind ik ook heel erg vies. Je oksels moet je gewoon scheren ja. :’) Pfffft en jouw facepalm moment is ook erg irritant!

 27. Nienke

  Hahaha ik ben dus een echte pUzel-zegger. :’)
  Maar inderdaad, VRAPS. Wtf is daarmee aan de hand? Waarom zeggen mensen dat? Ik had serieus die uitspraak nog nooit gehoord tot ik bij mijn huidige baan terecht kwam. Sowieso erger ik me best wel snel aan mensen die voor mij ‘bekende en normale’ producten niet kennen of bijzonder vinden. Maar dat heeft misschien weer met mij te maken.

  • Sandra

   Haha, ohja? Nouja, je bent niet de enige en ik vraag me af wat nu gek is. :p Heeft trouwens niet met jou te maken hoor, dat je je ergert als mensen bekende en normale producten niet kennen of bijzonder vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑