My Way of Exploring

15 Eisen waaraan mijn blog moet voldoen

15 Eisen waaraan mijn blog moet voldoen
Waar mijn blog aan moet voldoen? Vandaag deel ik 15 eisen waaraan mijn blog moet voldoen. Deze eisen heb ik zelf gesteld voordat ik begon met bloggen. Misschien ben ik wat streng voor mezelf wat dat betreft, maar ik ben er wel van overtuigd dat het goed is om zelf goed voor ogen te hebben wat je precies wilt met je blog. De 15 eisen die ik aan mijn blog stel deel ik vandaag met jullie!

15 Eisen waaraan mijn blog moet voldoen


× Rustige lay-out 

Het eerste waar ik naar kijk als ik op een blog terecht kom is de lay-out. Hoe dan ook, dit is toch wel bepalend voor je eerste indruk. Warvoor indruk wil ik creëren als mensen op mijn blog terecht komen? Wat past bij mij als persoon? Wat past bij mijn blog? Dit zijn allemaal vragen die ik mezelf gesteld heb toen ik mijn lay-out maakte. Ik hou zelf van een rustige lay-out, maar het moet ook weer niet té rustig en te ‘clean’ zijn. Dat wordt het zo kill… Ik kies graag een middenweg: rustig met een vrolijk tintje.

× Snelle site
Als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan is het wel een trage website waarbij je continu moet wachten als je ergens op klikt of als je scrolled. Dit wil ik voorkomen bij mijn blog. Wat al heel erg helpt is je foto’s verkleinen voordat je ze plaatst, dus dit doe ik al vanaf het begin steevast.

× Overzichtelijkheid
Categorieën maken en daar netjes al je geschreven blogs onder ordenen is ook iets wat ik al vanaf het begin heb toegepast. Ik hou er niet van als het een zooitje is en als bezoekers niet normaal je blog kunnen bekijken/doorzoeken. Ook vind ik het belangrijk dat het geen rommeltje is op mijn begin pagina, dus een nette iconen, knoppen, sidebar, header zijn zeker dingen waar ik graag aandacht aan besteed.

× Inspirerend en diepgaand (niet te oppervlakkig)
Mijn doel is om inspirerend te kunnen zijn voor anderen, en dit bereik ik het liefst door wat diepgaandere artikelen te plaatsen. Zo af en toe een oppervlakkige blog vind ik prima en zelfs fijn om te maken (denk aan leuke sokken, leuke kleding, netflix tips…), maar om dit alleen maar te doen is niet waar voor sta met mijn blog. Een afwisseling hiervan vind ik perfect. Ik wil trouwens niet zeggen dat bijvoorbeeld blogs die alleen maar over fashion gaan oppervlakkig zijn! Het is alleen voor MIJ wel te oppervlakkig om alléén maar over te bloggen zegmaar. Ik vind het prettig om soms diepgaandere dingen van mij af te schrijven.

× Persoonlijk
Een blog volg je ook wel een beetje om de persoon die het schrijft, toch? Althans, ik wel. Ik vind het leuk om mijn blog persoonlijk te houden. Ik deel veel dingen over mijn leven, dus dat zorgt er automatisch al voor dat mijn blog persoonlijk is. Daar hoef ik geen extra moeite voor te doen, haha. Een blog volgen van iemand waarvan je je geen voorstelling kan maken hoe diegene er uit ziet of hoe diegene is, vind ik zelf niet zo leuk. Ik vind gewoon echt dat bij een blog een gezicht hoort! Anoniem bloggen zou dus niks voor mij zijn.

× Echtheid
Een perfect leven laten zien terwijl ik ook genoeg dingen aan mijn hoofd heb? No way, dat gaat er bij mij niet in. Ik wil eerlijk en  echt zijn. Natuurlijk ben ik niet altijd 100% eerlijk, ik heb immers ook nog privacy (ja, echt), maar ik zou nooit mijn leven laten zien op een manier waarop alles perfect zijn te zijn. Ik wil juist laten zien dat je met struggles, ziektes en andere narigheid óók een heel mooi leven kan hebben. Daar kom ik dan gelijk weer bij mijn doel uit: inspireren.

× Gesponsorde blogs met mate
Deze eis is er pas later bij gekomen. Ik wist in het begin namelijk niet eens dat je überhaupt iets kon verdienen met een blog. Al snel had ik door dat ik geen ‘gesponsorde blog’ wilde zijn waarbij je alles aanneemt wat je wordt aangeboden. Ik post alleen gesponsorde dingen waar ik zelf 100% achter sta en waarvan ik denk dat mijn lezers het ook leuk vinden om te lezen. Daarnaast vind ik het zelf ook helemaal niet leuk meer als bij wijze van 9 van de 10 blogs gesponsord zijn.

× Eigen (+ eigen content)
Mijn blog is mijn eigen plekje waar ik dingen deel die ik zelf wil delen. Als ik op een andere blog terecht kom dan vind ik het belangrijk dat de blog eigen is, dus dat diegene bijvoorbeeld echt zèlf brainstormt over artikelen. Alleen maar anderen achterna lopen en dingen overnemen vind ik niet zo tof. Natuurlijk lukt het je nooit om alleen maar ‘eigen’ artikelen te plaatsen, maar ik probeer het wel zo veel mogelijk te doen. Je eigen content creëren is iets wat bij mij hoog op mijn eisen lijstje staat voor mijn blog. Uiteindelijk zal je daardoor ook gaan opvallen tussen al die vele blogs en kun je je echt onderscheiden.

× Afwisseling
Afwisseling vind ik fijn, zo ook bij het schrijven. Ik zou mezelf niet kunnen focussen op maar één onderwerp. Ik vind dat helemaal niet leuk! Geef mij maar lekker een afwisselende blog waar iedereen wel iets kan vinden wat hij of zij leuk vindt om te lezen. Ik geniet er van om met zo veel verschillende onderwerpen bezig te zijn. De ene keer heb ik zin in een lifestyle gerichte blog, maar de andere keer ben ik in de mood om een persoonlijke blog te typen. Dat is zo fijn aan een blog hebben: alles kan!

× Professionele uitstraling
Ik wil uitstralen dat ik mijn blog serieus neem, maar hoe doe je dat? Ik denk dat mensen het al snel genoeg door hebben als ze een aantal blogs gelezen hebben, maar voor een eerste indruk denk ik toch dat je uitkomt bij je lay-out, de foto van jezelf en de pagina waarop je jezelf voorstelt. Ik heb trouwens mijn ‘About Me‘ pagina aangepast. Als je het leuk vind kun je daar een kijkje nemen! Ik ben er nog niet helemaal tevreden over, dus ik ben nog aan het brainstormen hoe ik het nog beter kan maken en warvoor informatie ik allemaal kan vermelden. Tips zijn altijd welkom!

× Blogschema hanteren
Vanaf dat ik begon met bloggen wist ik dat ik het gelijk goed wilde doen: het is alles of niks. Ik wilde gelijk starten met een blogschema en mij daar ook aan houden. Ik wil niet bloggen in de zin van: ik zie wel wanneer ik iets online gooi. Nope, ik wil dat mijn bezoekers weten wanneer er iets online komt. Natuurlijk kan dit soms wel eens anders lopen, maar over het algemeen wil ik gewoon (ook voor mezelf) een duidelijk ritme hebben en continue bloggen.

× Positiviteit
Mijn blogs moeten positief zijn. Dit is mijn insteek al vanaf dat ik mijn eerste letter typte op mijn blog. Natuurlijk kan niet altijd alles positief zijn, maar ik zou nooit ontzettend negatieve dingen willen neerzetten zonder dat er ook nog iets positiefs bij staat. Ik wil dat mensen niet met een negatief gevoel mijn blog weer wegklikken, maar juist met een positief (of neutraal) gevoel.

× Kwaliteit boven kwantiteit
Als ik iets online zet, dan wil ik niet dat het afgeraffeld is. Ik wil tevreden zijn over wat ik plaats op mijn blog en anders komt het niet online, zo simpel is het. Bij mij gaat kwaliteit absoluut boven kwantiteit. Liever 3 leuke blogs in een week, dan elke dag een blog waarvan er een paar slecht zijn.

× Mooie foto’s
Wat is tegenwoordig een blog nog zonder mooie foto’s? Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf echt (nog) geen fotografie expert en maak echt geen mooie foto’s, maar ik werk er wel aan om het beter voor elkaar te krijgen. Ja oké, ik vind mijn reisfoto’s wel tof, maar verder ben ik er nog lang geen pro in haha. Dit is een puntje waar ik aan blijf werken. Maar er is wel een maar, want ik wil niet dat het allemaal té perfect wordt.

× Fijne leesbare teksten
Leestekens, alinea’s, grammaticaal goed geschreven, niet té korte teksten, maar ook niet veel te lange teksten, proberen niet te vaak dezelfde woorden te gebruiken, lekker lopende zinnen maken… Dit zijn allemaal dingen waar ik op let tijdens het schrijven van een blog. Ik vind het zelf ook prettig om teksten te lezen van bloggers met een fijne schrijfstijl, dus ik wil (en hoop) dat zelf ook te hebben.

Dit waren de belangrijkste eisen waarvan ik vind dat mijn blog daaraan moet voldoen. Zeker nu mijn blog mijn eigen bedrijf is ben ik hier nog serieuzer mee bezig. Achter de schermen ben ik met van alles bezig en dat voelt goed! Denk aan een goede SEO, lay-out vernieuwen, opschonen, teksten herschrijven… Ik ben nu eigenlijk ook wel erg benieuwd of andere bloggers ook eisen stellen aan hun blog, en zo ja, welke?

Stel jij ook eisen aan jouw blog?

20 Comments

 1. jonna@burgertrutjes

  Mooi lijstje met eisen/wensen waaraan jouw blog moet voldoen. En heel herkenbaar! Ik vind dat jij een hele eerlijke, persoonlijke schrijfstijl hebt en je site ziet er ook goed uit. Niet te druk, lekker snel en je berichten zijn altijd voorzien van veel mooie foto’s (vooral de foto’s van je laatste reis, WOW!).

  Ik vind het ook heel belangrijk om zelf je content te schrijven, dit maakt de blog juist uniek.
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…All Inclusive

 2. marleen

  Hahaha, gelukkig ben je niet veeleisend! Maar ik ben het hélemaal met je eens hoor! Vooral op het gebied van niet te oppervlakkige content en vooral eigen content (en een rustige layout is ook errrrrug fijn!)!

 3. Roos | Soitsrose

  Ik kan mezelf helemaal vinden in deze ‘eisen’. Dit zijn inderdaad belangrijke punten voor een blog.

 4. Bente

  Ik heb het nooit echt zo op een rijtje gezet maar heb toch wel een soort van regels voor mezelf, al ben ik denk ik minder streng dan jij bent ;)

 5. Loes

  Ik ben het helemaal eens met je lijstje! Ik vind het vooral belangrijk dat mijn blog er netjes uit ziet, dus inderdaad een strakke lay-out, mooie foto’s en een blogschema. Ook vind ik afwisseling heel belangrijk, omdat mijn interesses ook super divers zijn! Toch ben ik niet echt streng voor mezelf, ik schrijf vooral lekker over de dingen waar ik zin in heb en de foto’s in mijn dagboeken zijn echt niet altijd perfecte plaatjes.
  Loes onlangs geplaatst…Story Time – Een Tweede Bachelor

 6. Florentine

  Ik begrijp je heel goed! Ik vind dat jou blog er onwijs goed uitziet. :-)

 7. Romy

  Ik kan me helemaal vinden in jouw lijstje! Dit zijn stuk voor stuk dingen die ik ook belangrijk vind voor mijn blog. Vooral het diepgaande en persoonlijke laat ik graag terugkomen op mijn blog. Niet té diepgaand en privé, maar ik vind het wel fijn om te laten zien dat ik een echt mens ben en om anderen te inspireren met dingen die ik heb geleerd in mijn leven :) Ik vind trouwens dat je het echt super doet! Ik kom altijd graag langs op je blog en vind je artikelen altijd heerlijk positief en inspirerend.
  Romy onlangs geplaatst…Confession | Ik ben geen grote avonturier!

 8. Sofie

  Ja, herkenbaar! Ik hou ook van de afwisseling. Er kunnen altijd dingen beter maar perfectie hoeft ook niet, ik ben liever echt en oprecht :-)
  Sofie onlangs geplaatst…Kijktip: series op Netflix

 9. Sabine

  Mooi, heb ongeveer hetzelfde lijstje :)

 10. Nesrin

  Mee eens! Ik heb mijn eisen niet vastgesteld, ik blog op gevoel en ik blijf altijd dichtbij mezelf staan en hierdoor spreekt de persoon achter de blog meer dan ever denk ik.

 11. Aneta

  Ja heel herkenbaar. Ik kan me goed vinden in jouw punten. Een blogschema heb ik vanaf moment 1 gehad. Enig punt waarover ik twijfel zijn mijn foto’s. Ik loop met de gedachte rond om mijn foto’s een bepaalde uitstraling te geven. Dit betekent dat ik ze 1 voor 1 allemaal moet gaan bewerken. Mooi klusje voor in de zomervakantie hahaha
  Aneta onlangs geplaatst…Je kind de speen afleren? | 3 praktische tips

 12. Maaike

  Eigenlijk denk ik bij ieder punt, ja vind ik ook! Ik blog nog niet zo lang maar het zijn wel punten waar ik mij in kan vinden. Eentje die ik zelf ook redelijk belangrijk vind is taal.
  Maaike onlangs geplaatst…Kleuterslaapfeest

 13. Maaike

  En je ‘about’ pagina is leuke geworden hoor. Mooie duidelijke tekst!
  Maaike onlangs geplaatst…Kleuterslaapfeest

 14. Nicole

  Dit is een mooie lijst met punten voor je blog. Ik heb er nooit precies overnagedacht, maar de meeste punten wil ik onbewust ook voor mijn blog. Misschien moet ik het toch maar eens op een rijtje zetten voor mezelf ;)

 15. Evelyne

  Ik kan mij wel vinden in je lijstje. Ik kom ook liever op een overzichtelijke blog met een rustige lay-out dan één waar alles kris kras door elkaar staat en je niet weet waar je nu moet gaan klikken.

 16. TypischKim

  Wat een goede lijst heb je gemaakt! Ik herken veel van de punten!
  TypischKim onlangs geplaatst…Tag: I love summer!

 17. Sammie

  Zo’n beetje alle eisen vind ik wel herkenbaar. Je layout is inderdaad rustig en toch boeiend. Ook enorm herkenbaar, dat vind ik ook iets moois. Ps: 1 spelfoutje in de eerste alinea: Warvoor ;)

 18. Irene

  Ik kan me ook wel vinden in je lijstje. En ik vind ook dat jouw blog aan je lijstje beantwoord :) Ik ben op sommige vlakken echt nog heel erg aan het zoeken. Ik heb nu wel eindelijk een lay out gevonden die ik heel mooi vind. M’n categorieën moet ik echt nog een keer onder de loep nemen. En ik wil ook wat meer tijd stoppen in m’n foto’s.
  Irene onlangs geplaatst…Vacationmode: on

 19. DQ

  Poeh, lang genoeg lijstje haha ;) Maar terecht! Alleen iets doen waar je 100% achterstaat. Xx

 20. Elana

  Ik vind het een mooie lijst! Ik kan me ook in de meeste punten wel vinden, toen ik jonger was (lees; 16-18) heb ik altijd geblogd over wat ik leuk vond, nooit echt structuur in gehad. Denk dat ik daardoor uiteindelijk toen ook weer gestopt ben. Nu pak ik het anders aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑