AroundSan

My Way of Exploring

15 Dingen die ik doe sinds ik blog

burano venetie venice italy italie
Dat bloggen veel meer is dan alleen ‘even’ iets typen is wel duidelijk toch? Er komt zo veel meer bij kijken. Sinds ik blog doe ik dingen die ik voorheen nooit of amper deed. Grappig eigenlijk! Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om die dingen eens op te schrijven. Andere bloggers herkennen vast wel dingen die ik benoem, denk ik! Er zullen vast van die typische dingen tussen zitten…

× O-ver-al review van opzoeken voordat ik iets koop. Sinds ik blog zoek ik werkelijk overal reviews van op als ik iets wil kopen of ergens benieuwd naar ben. Ik deed dat voorheen ook wel, maar langs niet zo veel als dat ik nu doe. Je kan serieus van elk dingetje een review lezen op blogs, dus waarom zou ik dat dan niet doen? Ik vind dat wel interessant en het helpt mij met mijn keuze. Omdat ik nu, door het ‘blogwereldje’, weet heb dat er zo veel reviews online staan grijp ik hier veel sneller naar.

× 10000en foto’s maken voor onder andere de photo diary’s. Dit zal geen verrassing zijn? Haha! Ik maak veel foto’s, héél veel. Ik vraag mij elke keer weer af hoe ik aan al die foto’s kom. Ik maak nu al bijna twee jaar elke week een photo diary van  30-40 foto’s per week. Al die foto’s zijn láng niet alle foto’s die ik die week heb gemaakt, het is maar een (kleine) selectie. Kun je nagaan hoe vol mijn telefoon altijd staat. :’) Het gaat serieus automatisch. Ik hoef niet meer na te denken om foto’s te maken voor de diary elke week, het gaat gewoon vanzelf haha. Af en toe kijk ik foto’s terug en dan denk ik: ”Hoe kom ik er toch bij om hier een foto van te maken?” Tja… Het gaat automatisch, zoals ik net al zei…

× Ik betrek álles bij het bloggen. Bij elk ding wat door mijn gedachten schiet wordt er al afgewogen of dat leuk is om iets over te schrijven. Tijdens gesprekken, wandelingen, het kijken naar mensen, reizen, shoppen, het kijken op social media, studeren… Altijd komen er wel vragen in mij op als: ”Oh hey, dat is leuk om over te schrijven!” of ”Dit is tof, dat moet ik delen op mijn blog.”

× Standaard via Bloglovin’ mijn favoriete blogs afgaan en dus kijken wat een leuke dingen andere bloggers elke keer weer online zetten! Voordat ik een eigen blog had las ik maar twee of drie blogs. Ik wist überhaupt niet dat er zo veel blogs zouden bestaan, dus dat was wel een grote verrassing toen ik uiteindelijk een beetje in het blogwereldje binnenstroomde. Sindsdien sta ik op en ga ik naar bed met het lezen van blogs van anderen. Het altijd handige Bloglovin’ helpt daar een handje bij. :)

× ’s Nachts wakker worden met ideeën en overdag op random momenten ineens op een idee komen en die gelijk noteren. In mijn telefoon en notitieboekje staan zooo veel aantekeningen sinds ik blog. Soms zijn het steekwoorden of onderwerpen, maar er kan ook gelijk een hele uitwerking tussen staan van een idee dat mij te binnen schoot. Als je ’s nachts wakker wordt met een idee, dan lijkt het mij dat je er dus in je slaap ook mee bezig bent, of zeg ik nu iets geks? Haha, oftewel: ik ben 24/7 met mijn blog bezig.

× Foto’s van mezelf maken/laten maken. En ik vind het zelfs minder erg dan dat ik dat altijd vond. Eigenlijk vind ik het, vooral op reis, juist leuk! Ik vind dat foto’s van de blogger zelf op een blog het persoonlijk en eigen maken, daarom ook mijn keuze om mijn gezicht bij sommige blogs (zoals deze!) te gebruiken als foto. Wennen is het wel hoor, om van jezelf foto’s te maken of te laten maken. Ik ben mezelf wel meer gaan waarderen hierdoor merk ik.

× Statistieken bijhouden. Je had mij twee jaar geleden echt niet hoeven te vragen wat deze statistieken in zouden houden. Inmiddels is het een standaard iets geworden om toch wel een paar keer per week even te kijken. Ik vind het leuk en interessant om te zien waar mensen op klikken, waar ze op zoeken, hoe ze op mijn blog komen, wat mijn bezoekersaantallen zijn, de pageviews, waar ze vandaan komen en ga zo maar door. Super interessant!

× Ik kijk best wel heel erg vaak op mijn telefoon om te kijken of ik nog nieuwe reacties en mails heb gekregen. Mijn telefoon is zeker wel vaker in mijn handen sinds ik blog. Daar komen meldingen op van als ik nieuwe reacties heb op een blog, mails van bedrijven en soms van lezers, ik kan mijn statistieken hier op checken en natuurlijk refresh ik 300x per dag mijn site. Allemaal heeeeul belangrijk als je blogt, hoor!

× Aandacht besteden aan Instagram. Met mijn Instagram account ben ik pas echt iets gaan doen sinds ik mijn blog heb. Het is ook gelijk mijn favoriete social media kanaal geworden en ik kan er heel lang op speuren naar toffe dingen. Jep, Instagram is echt iets waar ik, sinds het bloggen, fan van ben!

× Meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk en daar ook meer mee experimenteren. Volgens mijn vriend ben ik beter geworden in make-up sinds ik blog. Hahaha, ik vond het wel heel grappig toen hij dit zei! Nee maar zonder grapjes, hij heeft wel gelijk. Hoe ik toen ik begon met bloggen alleen nog mascara droeg, gebruik ik nu ook wenkbrauwpoeder, eyeliner en lipstick. Mijn interesse lag daar voorheen totaal niet, maar het is toch door het bloggen en op andere blogs te kijken mij wel meer gaan interesseren. Hetzelfde geldt voor kleding. Dit interesseerde mij sowieso altijd wel hoor, maar een eigen stijl te creëren heb ik toch echt ‘geleerd’ door het bloggen/andere blogs. En experimenteren met mijn haar is ook iets wat ik ineens doe. Ik durf gewoon meer denk ik!

× Continue afwegingen maken. ”Zet ik dit online? Wíl ik dat dit op internet staat en dat iedereen het kan lezen/zien? Kan dit verkeerd opgevat worden? Moet ik dit anders verwoorden?” Dit dus. En nee, ik vind het totaal niet erg om hier allemaal over na te moeten denken. Heel soms kan het wel een beetje wat dilemma’s opleveren. Op zo’n moment vraag ik vaak iemand uit mijn omgeving om zijn of haar mening en dan kom ik er wel uit. :)

× Als ik buiten de deur eet móet ik een foto maken van dat wat ik eet. Het is zelfs al zo dat als ik met mijn vriendinnen uiteten ga dat ze roepen: ”Oh wacht, San moet nog een foto maken.” Hahaha!

× Anderen lastig vallen (haha) om foto’s te maken. Als ik foto’s wil of moet maken, dan zijn vriend en vader zijn dan vaak de pineut. Oeps.

× Fotograferen, filmen en bewerken/editen. Fotograferen en bewerken heb ik altijd wel gedaan, maar dat is lang niet te vergelijken met hoe vaak ik dit nu doe. Het is een groot onderdeel van het bloggen! Filmen deed ik nooit, maar sinds ik blog vind ik het erg leuk om travel video’s te maken. Wat ik verder van filmen voor mijn blog vind weet ik nog niet zo goed… Een shoplog van een half jaar geleden deed het erg goed, maar het voelt toch ongemakkelijk ofzo.

× Overal op zoek zijn naar fotogenieke plekken of dingen. Serieus o-ver-al waar ik ben kijk ik of ik fotogenieke plekken of dingen zie. Dit gaat volledig automatisch en zit er dus compleet ingebakken nu. Ik ben dus continue alert op fotogenieke dingen. Want ja, stel je voor dat je iets tofs tegen komt waar je een foto van kan maken en later kan gebruiken op je blog? Dat is toch tof!

Ik zal vast nog wel dingen vergeten zijn! Daarom ben ik benieuwd of ik misschien dingen herken die andere bloggers doen sinds het bloggen, dus laat het vooral echt weten hihi. Er zitten vast wel herkenbare dingen tussen toch? Grappig wat je ineens allemaal gaat doen als je een blog hebt en hier veel mee bezig bent. Het blijft de leuke hobby die ik mij kan bedenken! Ben blij dat ik over ongeveer 3 weken mijn tweede blog verjaardag kan vieren. :D

Wat doe jij ineens sinds je blogt? 

32 Comments

 1. Jaaaa! Heel herkenbaar dit, haha. Bloglovin is inderdaad het eerste waar ik op kijk in de ochtend en struin zo heerlijk alle blogjes af. Op m’n telefoon kijken doe ik gelukkig wat minder. Moet ook vanzelf want ik werd er heel onrustig van. Wauw, jij maakt inderdaad super veel foto’s. Daar kan ik iets van leren. Zelf vergeet ik dat namelijk nog wel eens of weet ik niet waar ik een foto van moet maken?
  Aneta onlangs geplaatst…5 x wat te doen met Valentijnsdag

 2. Inspiratie opdoen voor schrijven gaat bij mij heel makkelijk, ik schrijf al sinds ik een kjnd ben. Met foto’s daarentegen ben ik zo slecht. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat er een blog in mijn concepten strandt omdat er geen beeld is? Te vaak dus, oeps!

 3. Leuk om te lezen en heel herkenbaar! Ik maak ook overal foto’s van en bloglovin is het eerste dat ik check in de ochtend :)
  Darina onlangs geplaatst…Parisienne Diary | New Hotspots in Paris #1

 4. Wauw, ik herken echt bijna alles uit je lijstje, ook al blog ik nog niet zo lang. Ook ik maak werkelijk overal foto’s van, bekijk altijd reviews van producten, ben beter geworden met make-up én statistieken en zo kan ik nog wel even doorgaan… En dat dagelijkse Bloglovin-rondje…ja, daar ben ik nu mee bezig :) Leuk artikel!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn wishlist met vrolijke, inspirerende items

 5. Zo herkenbaar! Gisteren zat ik bij een les (digital marketing) en vroeg de professor of er mensen bekend waren met Google Analytics. Niemand stak zijn/haar hand op, behalve ik haha. Love de statistics!
  Susan onlangs geplaatst…Hema thee: Green Tea Jasmin, Green Tea Rasberry en Black Tea Cranberry.

 6. Haha dat is zeker herkenbaar!
  Ook al blog ik nog niet zo lang kan ik me toch wel in veel van jouw punten herkennen!
  Lydia onlangs geplaatst…Waarom ik mijn haren heb gedoneerd

 7. Heeeeeel herkenbaar haha. Reviews opzoeken doe ik nu ook veel meer sinds ik blog. En ook de andere dingen herken ik zeker!

 8. Heel herkenbaar wat je schrijft, al zijn sommige dingen bij mij omgekeerd :) Zo zoú ik foto’s moeten maken voor weekoverzichten, maar vergeet ik dat altijd. Dus mijn weekoverzichten zijn nu gewoon af en toe updates wanneer ik genoeg foto’s heb! Het Bloglovin’ rondje doe ik ook graag. Ik kijk eigenlijk nooit meer op FB, BL is veel leuker! Net als jij kom ik steeds meer en meer blogs tegen die ik leuk vind om te volgen, geen idee dat er zóveel blogs bestonden voordat ik hier aan begon!
  Ayla onlangs geplaatst…Een verhuizing voorbereiden, hoe gaat dat in zijn werk?

 9. Amen. Ik zit bij heel veel dingen te knikken, alleen niet bij dat make-up gerelateerde.. Daar ligt (nog steeds) mijn interesse ook niet en is niks voor mij.

 10. Zo herkenbaar allemaal, ik denk tegenwoordig in recepten (ja, dat kan)!
  Anne onlangs geplaatst…Pumpkin spice cake met zoete aardappel

 11. Haha: Ja, ja, ja, ja, ja ;) Heel erg herkenbaar allemaal! :)

 12. Heel herkenbaar allemaal. Mijn man vond het in het begin heel vervelend maar nu weet hij niet beter ;-)

 13. Herkenbaar hoor! In alles is een blog te vinden!

 14. Ja zeker heel herkenbaar. Ik maak overal foto’s van, Google Analytics staat de godganse dag in de achtergrond aan en ik maak ook een snelle notitie als me een onderwerp te binnen schiet. Dat doe ik online, in OneNote. Die staat vol met ideetjes dus ik zit nooit zonder inspiratie.

 15. Heel veel puntjes zijn herkenbaar, haha! Echt grappig om te lezen dat veel bloggers dezelfde dingen. Zo maak ik ook veel foto’s ‘voor de blog’ uiteraard ;) En ik ben ook veel meer met mijn telefoon bezig.. Even instagram checken, een tweet plaatsen, mijn artikel delen… Zo gaat dat :P

 16. Vooral (outfit) foto’s en de instagram verslaving zijn herkenbaar, haha! :)

 17. Wat grappig, ik zoek inderdaad ook sneller reviews op sinds ik blog. Foto’s van mijn eten maken doe ik ook vaker, maar dan niet zozeer echt voor mijn eigen blog. Liefs.x

 18. Alle punten die je benoemd zijn zo herkenbaar. Ik kan mezelf vooral vinden in het maken van enorm veel foto’s. Vaak gebruik ik meer dan de helft van de foto’s nooit, maar dat maakt niet uit, haha.

 19. Zo ontzettend herkenbaar! Ik denk ook gelijk is dat leuk voor mijn blog?! :)
  En overal foto’s van maken, voor leuke artikeltjes, instagram en natuurlijk de photodiary’s.
  Leuk artikel meis!

  Liefs,
  Evelien

 20. Sinds ik over boeken blog houd ik veel meer in de gaten welke boeken wanneer uit komen, lees ik meer en volg ik uitgeverijen. Ook heb ik ontdekt hoe leuk de blogwereld vind. Verder kan ik ook geen nieuwe stad bezoeken, zonder eerst te checken of deze stad een boekhandel heeft, en kijk ik overal of deze boekhandel hoekjes bevat waar ik leuke foto’s kan maken als content voor mijn blogposts :D

 21. Haha, dit is zó herkenbaar! Ik maak ook overal foto’s van en check Bloglovin’ eigenlijk iets te vaak. Leuk artikel!
  Klaske onlangs geplaatst…Een lijstje vol positiviteit | deze 20 dingen maken mij blij

 22. Een aantal dingen zijn zeker herkenbaar! Vooral veel blogs lezen dagelijks, dat deed ik niet voordat ik zelf ging bloggen, ik las zelfs helemaal geen blogs toen. Reviews lezen van artikelen voor dat ik ze koop deed ik al wel voor het bloggen, zeker bij wat duurdere items. Foto’s maken van mezelf of laten maken vind ik nog steeds ongemakkelijk en doe ik ook maar weinig.

 23. Oh jaaa heel veel van deze punten zijn herkenbaar! Zo grappig dat het hebben van een blog je leven zo kan beïnvloeden!

 24. Sinds ik blog denk ik veel te veel na. Zet ik dit online? Mag ik dit wel schrijven? Zal dit wel gelezen worden? Het onzekere in mij is dus naar boven gekomen ;)

 25. Oké, dit is echt ontzéttend herkenbaar! Alleen dat van álles foto’s maken, moet ik mezelf nog wat aanleren. Ik maak er veel te weinig – en al helemaal niet voldoende van mezelf, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #40 • La La Land en series galore!

 26. Tsja, dit lijstje geldt ook voor mij haha! Voor het bloggen was ik niet zo’n fototijger. Nu probeer ik mezelf hier meer in te verdiepen. En dat van die review herken ik ook
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Even voorstellen – wie is de andere blogpartner in crime?

 27. Herkenbaar en super leuk geschreven! Ik bekijk ook vaak mijn statistieken terwijl ik dat eerst zó saai vond. En overal foto’s van maken, vooral Instagramwaardige foto’s door iemand van mijzelf laten maken hahaha.

 28. Wat een leuke lijst zo! Leuk om er even bij stil te staan op deze manier. Ik denk dat ik dit ook even ga opsommen voor mezelf.
  Demi | StudioKOOK onlangs geplaatst…8 x Hotspots in Madrid

 29. Oh wat leuk dat je dit zo op een rijtje hebt gezet! Ik moet weer even in het bloggen komen, maar een aantal dingen zijn nooit weggegaan!

 30. Haha, heel herkenbaar! Ik betrap me er zelfs steeds vaker op dat ik bewust bedenk wat ik mee op reis neem, voor de foto’s :-) En ik maak ook werkelijk overal foto’s van. Ik heb bewust een iPhone met meer geheugen genomen, zodat er lekker extra veel op past ;-)
  Marcella onlangs geplaatst…Reisplannen – Amsterdam, Sevilla en Ronda

 31. Haha ja heel erg herkenbaar dit! Super genânt haha!

 32. Allemaal zo herkenbaar! Ik vind het nog wel moeilijk om aan mijn vriend te vragen of hij een paar foto’s van me wil maken, omdat hij dan altijd zo diep zucht. Zo van ‘moet dat echt?’. En ik sla hem elke keer met bezoekersaantallen om de oren, maar hij snapt niet dat ik dat zo belangrijk vind haha. Als ik ’s ochtends mijn laptopje aangooi om het nieuwste artikel te promoten via social media zie ik hem al met een schuin oog kijken, maar ik vind het heerlijk!
  Anne onlangs geplaatst…Het is vandaag doe vriendelijk dag, ben jij al vriendelijk geweest vandaag?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2021 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑