My Way of Exploring

10x Slaaptips om te kunnen slapen als een roosje

roos
Ben jij iemand die snel in slaap komt en goed doorslaapt? Ik helaas niet. Ik heb al genoeg dingen geprobeerd om beter te slapen, met én zonder resultaat. De dingen die bij mij helpen deel ik vandaag met jullie! Misschien slaap jij straks wel als een roosje?

Er is niets vervelender dan in je bed liggen en niet kunnen slapen. Mijn tips zijn dan ook gericht op hoe je jezelf kunt voorbereiden om sneller in slaap te komen en te slapen als een roosje. (Ja, mooi zo met die foto, haha.)

1. Work-out
Ik doe 5x per week ongeveer een half uur lang een work-out voordat ik ga slapen. Dit put mij lekker uit en dan kan ik met een voldaan en vermoeid gevoel in bed stappen. Ik doe dit nu ongeveer een jaar heel consequent en ik merk dat het mij helpt om sneller in slaap te komen. Heel fijn! Je kunt op YouTube kijken voor een leuke workout. Zelf ben ik altijd met gewichtjes in de weer en doe ik squats.

2. Geen frustratie
Het stomste wat je kan doen is dat je je gaat frustreren aan het feit dat je niet in slaap komt. Daar wordt het alleen maar erger van en zo kom je echt niet in slaap. Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft meegemaakt. Hoe ga ik die frustratie tegen? Door aan leuke dingen te denken!

3. Met warme voeten naar bed
Ik zorg altijd dat mijn voeten warm zijn als ik naar bed ga. Als ik koude voeten heb kom ik met geen mogelijkheid in slaap. Zorg dus voor lekkere warme voeten! Ik zelf verwarm mijn voeten met mijn elektrische deken. Mijn voeten zijn áltijd koud en alleen hiermee krijg ik ze warm.

4. Last van piekergedachten? Schrijf!
Piekergedachten kunnen je wakker houden. Er maalt van alles door je hoofd en je houdt jezelf hiermee heel actief. Toen ik nog last had van piekeren, schreef ik voordat ik naar bed ging altijd alles op waar ik aan dacht. Ik merkte dat het toen uit mijn hoofd was en dat ik hierdoor rustiger werd. Omdat ik zo rustig werd kwam ik sneller in slaap.

5. Frisse lucht
Ik zorg altijd dat mijn raam op een kier staat, ook al is het hartje winter. Frisse lucht is écht belangrijk! Als ik dit niet doe dan wordt het benauwd in mijn kamer en dan ga ik me daar aan irriteren. Plus het feit dat je misschien wel een portie hoofdpijn kan voorkomen als je wakker wordt. Wel moet ik zeggen dat ik altijd met een elektrische deken slaap omdat ik een koukleum ben, dus in de winter heb ik dan minder last van kou in mijn kamer omdat ik dus warmte heb van die deken, haha.

6. Langzaam je kamer donkerder maken
De aanmaak van melatonine wordt gestimuleerd door een donkere omgeving. Wat is doe is het volgende: eerst doe ik mijn grote licht aan, daarna alleen mijn nachtlampje en vervolgens doe ik alles uit. Ik maak mijn kamer dus donker in stappen. Hierdoor merk ik dat ik langzaamaan vermoeider wordt en dat dit op deze manier sneller gaat dan dat ik in één keer mijn kamer donker maak. Sowieso wil ik mijn kamer zo donker mogelijk hebben als ik ga slapen. Doe dus je gordijnen, luxaflex, VELUX product, rolgordijn, etc. lekker dicht! Goede raam verduistering is voor mij in ieder geval erg belangrijk.

7. Geen tv of laptop
Als ik ongeveer een uur voordat ik ga slapen nog tv kijk of op mijn laptop zit, dan is de kans héél groot dat ik niet kan slapen. Het gekke is dat ik met mijn telefoon daar geen last van heb. Maar goed, mijn tip is dus om een uur voordat je gaat slapen dit niet meer te doen.

8. Zorg voor een gevulde maag
Als ik trek heb dan kan ik mijn slaap wel vergeten. Ik MOET dan iets eten, eerder kom ik niet in slaap. Ik eet, of ik nou trek heb of niet, altijd iets lichts voordat ik ga slapen. Ik ben wel benieuwd of meer mensen hier last van hebben?

9. Wandelen
Een rondje wandelen voordat je gaat slapen is echt een aanrader! Lekker frisse lucht én je put jezelf uit. De combinatie van die twee zorgt er voor dat ik sneller in slaap val. Wat trouwens ook fijn is aan wandelen, is dat het je hoofd leeg maakt. Misschien hoef je die pieker gedachten (als je die hebt) dan al niet eens meer op te schrijven!

10. Melatonine
Als het dan écht niet op eigen kracht lukt, dan kun je altijd nog melatonine proberen. Voor mij een uitkomst! Ik slik het al zo’n 7 jaar gok ik. Ik ben gewoon een slechte slaper, ook al ben ik moe. De dokter schreef het mij toetertijd voor en nu slik ik het nog steeds. Als ik het niet inneem dan blijf ik de hele nacht wakker. Bizar! Mocht je dit willen proberen, dan zou ik je wel adviseren om er alleen aan te beginnen als je écht slecht in slaap komt. Oh, en dan zou ik ook de 1,5 mg van Sleepz kopen (bij Kruidvat oid), die vind ik de beste!

Ik denk dat het heel persoonlijk is voor wat wel en niet helpt. Toch hoop ik dat je er iets uit hebt kunnen halen waarvan je dacht: ”Hé, dat heb ik nog nooit geprobeerd!”

Doe jij nog speciale dingen om beter in slaap te komen? Of slaap jij direct zodra je ligt? (Jaloers!)

 

12

57 Comments

 1. evelien

  Ik slaap echt heel erg snel! Alleen vind ik warme voeten wel heel erg fijn, en een hoog kussen en ik slaap binnen no-time. <3 Leuk artikel!

  Liefs! Evelien

  • Sandra

   Wat lekker dat je zo snel in slaap valt! Warme voeten en een hoog/harder kussen vind ik ook heel fijn. :)

 2. Suzanne

  Handige tips. Ik heb de laatste tijd ook een beetje last van mijn slaap ritme.
  Suzanne onlangs geplaatst…Trend It Up Lipstick & Nail Polish

  • Sandra

   Hopelijk heb je er wat aan!

 3. kim

  Ik dacht juist dat eten voor het slapen niet goed was, omdat je maag dan moet verteren en energie aanmaakt (ofzo, haha?). Met inslapen heb ik geen last. Meestal slaap ik binnen 5 minuten. Alleen doorslapen is een probleem. Ik heb al jaren.niet een nacht door geslapen. Altijd word ik om de paar uur wakker en dan lig ik soms ook wel echt laaaang wakker.
  kim onlangs geplaatst…Tramritje in Amsterdam

  • Sandra

   Dat zou best kunnen! Alleen kost het mij nog meer (irritatie)energie om met een rammelende maag in bed te liggen haha. Wel lekker dat je zo snel in slaap valt. Dat doorslaap probleem herken ik helaas ook. Ben er nog steeds niet achter wat je daar nou precies aan kun doen…

 4. Renske

  Zelf slaap ik altijd ontzettend snel in. En meestal slaap ik ook wel een hele nacht door. Gelukkig maar, want als ik wakker word, ben ik vaak ook heel lang wakker, haha. Ik moet er trouwens wel meer aan denken om genoeg slaap te krijgen. Dat mankeert er bij mij nog wel eens aan! ;)
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes #13

  • Sandra

   Zo, dat lijkt me echt een fijn! Gewoon lekker snel slapen en ook in één keer door. Ik ben jaloers, haha! Lekker jezelf uitputten voordat je je bed in duikt zal misschien wel helpen. Zoals ik hierboven al zei, een workout of een stukje wandelen. :)

 5. Monique | WritingMonique

  Hele goede tips! Alles van me afschrijven voor ik ga slapen, helpt me altijd enorm! Anders lig ik zo uren te piekeren soms.
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Efteling Favorieten Prikbord.

  • Sandra

   Fijn dat je die manier al zelf had gevonden en dat het helpt!

 6. BySilke

  Ik ben ook echt een hele slechte slaper, maar ik merk inderdaad wel dat schrijven helpt! Zo schrijf ik elke dag in een klein boekje mijn relaas van de dag, met alleen een klein lampje aan. Eigenlijk check ik daarna wel nog mijn gsm, dus dat zou misschien nog achterwege gelaten moeten worden ;) Met mijn raam open durf ik wel niet slapen! Ik zou bang zijn dat er iemand binnenkomt, haha. #hypocriet
  BySilke onlangs geplaatst…Dingen die ik onthoud van Engeland en Wales

  • Sandra

   Fijn is dat he, even zo’n momentje voor jezelf waarin je in zo’n boekje schrijft? Haha, en dat je bang bent dat er iemand je raam binnen komt begrijp ik wel. Het fijne aan mijn raam is dat er een vergrendelaar op zit, dus er kan niemand binnen komen. Anders had ik het ook helemaal niks gevonden hoor!

 7. Nienke

  Hahaha, hier totaal geen problemen met slapen. Maar desalniettemin goede tips!

  • Sandra

   Kijk, dat is nog eens fijn haha.

 8. Ysanne

  Schrijven is voor mij ook echt de key als ik niet kan slapen (en weer eens loop te piekeren). Ik sta ook altijd op na een halfuur als ik niet slaap, dan ga ik even een boek lezen in een andere ruimte. Helpt ook goed!
  Ysanne onlangs geplaatst…8 X WAAROM INTERNET & IK BFF ZIJN (GESPONSORD)

  • Sandra

   Even uit bed gaan kan ook goed helpen inderdaad! Dat is ook nog een goede tip. :)

 9. Stephanie

  Hele goede tips! Ik heb ook altijd veel moeite met in slaap komen en herken dan ook veel van de punten die je hier beschrijft. Ik heb ook een hele tijd melatonine geslikt maar de laatste tijd gaat het gelukkig wel beter :)
  Stephanie onlangs geplaatst…Nivea Essentials Verfrissend & Verzorgend Micellair Water

  • Sandra

   Gelukkig dat het nu beter gaat! Het is zo vervelend om je dag moe te beginnen omdat je niet goed hebt kunnen slapen…

 10. DQ

  Fijne tips! Ik lees altijd voordat ik ga slapen, het liefst op mijn iPad omdat die donkerder wordt als het licht uitgaat, waardoor ik al heel snel slaperig word ;) X

  • Sandra

   Ah ja, dat is ook wel een goede! Ik herken het inderdaad wel dat je van lezen heel snel zo slaperig wordt.

 11. Marlijn

  Lezen helpt bij mij ook, dan wordt ik moe en heb ik ook geen last van computer/telefoonscherm. Zelf heb ik meestal niet zoveel moeite om in slaap te komen gelukkig.
  Marlijn onlangs geplaatst…Review: The green kitchen

  • Sandra

   Fijne manier om in slaap te komen! Het helpt inderdaad wel ja. :)

 12. saskia

  Fijne tips alhoewel die frustratie wel moeilijk is hoor. Vaak word ik alleen nog maar meer gefrustreerd als ik niet in slaap kan komen :)
  saskia onlangs geplaatst…Kinderen en muziek

  • Sandra

   Klopt, het is ook lastig. Meestal helpt het mij om dan gewoon aan leuke dingen te gaan denken.

 13. Rianne

  Ik slaap de laatste tijd best wel goed eigenlijk! (afkloppen haha) Hiervoor had ik een periode waarin ik niet in slaap kon vallen zonder afleiding (filmpje/boek etc) om mezelf maar ‘moe te maken’. Gelukkig is dat vanzelf over gegaan!
  Rianne onlangs geplaatst…Ik ben blij

  • Sandra

   Yay, wat fijn!

 14. Anne-Sterre

  Ik kan echt niet slapen zonder kruik, vind ik zo fijn die warmte! Zelfs in de zomer heb ik regelmatig met kruik geslapen haha :’) melatonine heb ik ook een tijdlang gebruikt, werkt ook goed, maar gebruik het alleen als ik echt veel aan mijn hoofd heb.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…De blogwereld als leerschool

  • Sandra

   Whoeps, ik moet ook wat bekennen denk ik. Mijn elektrische deken ligt ook het hele jaar door in mijn bed. Haha! Melatonine is echt een fijn duwtje in de rug he?

 15. Nesrin

  Oh ja nummer 3 hier heb ik 365 dagen per jaar last van. Handige tips!
  Nesrin onlangs geplaatst…Take me to the candyshop (Toko, Tony’s & Turk Talk)

  • Sandra

   Vreselijk he, om koude voeten te hebben? En al helemaal als je in bed ligt…

 16. debby

  Goede tips vooral van die sokken zeg. Ik ben een zeer slechte slaper en ga dan vaak naar uren draaien toch maar op de telefoon filmpjes kijken
  debby onlangs geplaatst…Detoxen de voordelen

  • Sandra

   Hmm, wel herkenbaar hoor. Ik pak dan ook snel mijn telefoon om video’s te kijken op YouTube. Ach, beter dan jezelf opfokken omdat je niet kan slapen toch!

 17. Annelies

  Hele fijne tips! Ik slaap altijd zo slecht. Vooral nu, nu het even wat minder gaat (maar dat komt wel weet goed.
  Annelies onlangs geplaatst…En soms zit het even tegen…

  • Sandra

   Niet leuk om te horen dat het nu even wat minder met je gaat. Ik hoop dat het snel beter met je gaat!

 18. sunny mama

  Echt goeie tips, vind ik dit! Vooral die tip van die warme voeten. Héél belangrijk.
  Van melatonine had ik nog nooit gehoord. Dankjewel voor deze tip ook. Ik ga er eens wat meer over opzoeken….
  sunny mama onlangs geplaatst…LAAT JE TRUIEN ER WEER UITZIEN ALS NIEUW – 5 TIPS

  • Sandra

   Zeker eens doen! Melatonine is een lichaamseigen stof dus echt kwaad kan het niet. :)

 19. Laura

  Goede tips! Ik heb zelf altijd last van koude voeten. Voor de rest slaap ik gelukkig prima.

  • Sandra

   Ah, lekker dat je zo goed slaapt. Lekker uitgerust opstaan en je dag op die manier beginnen is niet verkeerd!

 20. Logophile

  Wauw, superleuk en handig!
  Logophile onlangs geplaatst…MIJN EGYPTISCH HANGERTJE

  • Sandra

   Hopelijk heb je er iets aan!

 21. nancy

  Goeie tips. Bij mij helpt t.v kijken wel, ik word er altijd lekker sloom van, maar mijn telefoon moet ik eigenlijk niet mee nemen, dat werkt niet.
  http://www.fashionandfoodandotherstuff.com

  • Sandra

   Het is natuurlijk heel persoonlijk wat helpt om goed in slaap te komen. Kan me wel voorstellen dat je er zo lekker sloom van wordt!

 22. britt • Annebrittures

  Zo’n work-out van een halfuur zou ik onmogelijk vijf dagen per week kunnen doen, maar met mijn kwartierworkoutjes van de laatste tijd merk ik wel dat ik sneller in slaap kom. Echt tof, want voorheen was het een ramp. En even stretchen doet ook wonderen! (:

  • Sandra

   Half uur, kwartier, wat maakt het uit! Als het jou helpt, ongeacht hoe lang je het doet, dan is het hartstikke prima. Top dat het je helpt. :)

 23. Lisa

  Ik kom vaak lastig in slaap, een avondwandeling lijkt me wel heerlijk eigenlijk!
  Lisa onlangs geplaatst…Recap van mijn summer bucketlist

  • Sandra

   Ik zou zeggen: probeer het eens uit! Ik vind het een wondermiddel in ieder geval. :)

 24. sistersandsisters

  handige tips !! Ben ook nooit zo makkelijke slaper geweest

  • Sandra

   Hopelijk heb je er iets aan!

 25. Estrella

  Goede tips! Ik slaap de laatste tijd niet best, dus kan wel wat tips gebruiken! :)

  • Sandra

   Boeh, vervelend zeg… Hopelijk zit er een tip tussen die jou kan helpen!

 26. Eva

  Bedankt voor de tips!!
  Eva onlangs geplaatst…Vijftig tinten oranje, een bezoek aan de prachtige Antelope Canyon

  • Sandra

   Alsjeblieft!

 27. Sher

  Deze post komt echt als geroepen, haha.
  Ik ben echt een ontzettend slechte slaper.
  Oh, en ik kan ook echt niet zonder mijn elektrische dekentje! wat een uitvinding.
  Sher onlangs geplaatst…Bloedprikken met Sher

 28. Mellisa - Grenzeloosreizen

  Wat gek dat je zo slecht in slaap komt zeg. Ik ben wel benieuwd naar of je ook met een placebo af zou kunnen ;) Die onderzoeken zijn er namelijk nog niet haha!
  Sporten is inderdaad wel echt een aanrader, ik slaap na het sporten altijd binnen 5 minuten.

 29. Margo

  Jaaa warme voeten! Zo belangrijk! Anders moet ik ook heel de tijd plassen ;) maar wandelen voor het slapengaan.. het klinkt als een goede reden maar dan wil ik helemaal de deur niet meer uit op dat tijdstip :D
  Margo onlangs geplaatst…#IKEAfoodchallenge 1: Gevulde paprika’s

 30. Joyce

  Wat goed dat ik toevallig bij je blog uitkwam en dit artikel mocht lezen. Ik ga deze tips vanavond zeker eens uitproberen, een beetje extra slaap is altijd welkom :)

  The Joy of Being Joyce
  Joyce onlangs geplaatst…Fall/Winter Fashion Trends 2015

 31. Linda

  Ohhh ik zie nu dit artikel, super toevallig, ik heb vorige week echt precies zo’n blogpost geschreven! Ik herken ook wel wat tips die ik ook noem! (zijn dus echt goede tips ;-) ;-) ) Dat van die workout/wandeling is inderdaad ook een goede, dan ben je lekker moe als je je bed in kruipt :-)
  Linda onlangs geplaatst…Ben jij veilig online?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑