AroundSan

My Way of Exploring

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties

SAMSUNG CSC

Laatst kwam ik deze foto tegen en schoot mij een idee binnen voor een artikel. Want hoe kun je met stokjes eten zonder dat alles er net zo hard weer vanaf valt? Inderdaad, onmogelijk. Samen met nog negen van dit soort struggles kwam ik tot dit ’10x ”Ja maar, HÓE DAN?” situaties’ artikel. Ik ben erg benieuwd of meer mensen deze situaties zo ervaren!

〉Mixen met een handmixer zonder dat werkelijk álles onder zit. Leg maar alvast schone kleding klaar, 200 schoonmaak doekjes en 5 liter sop om te boenen. 

〉Koffie zetten met een koffiezetapparaat met verse bonen er in. Je weet wel, zo’n apparaat met 100 verschillende knoppen.

〉Fietsen zonder handen aan het stuur. Geen uitleg nodig…

〉In de volle zon op strand proberen om niet je voeten te verbranden aan het zand. Anderen denken minstens dat je niet helemaal 100 bent als ze je de meest rare sprongen zien maken.

〉Soep eten zonder dat het van je lepel valt of dat het langs je mond loopt. Lukt gewoon niet. Of ben ik gewoon te kneuzig?

〉Asperges eten zonder je mond te verbranden. Hoe dan ook, er blijft kokend heet water uit die dingen komen als je er op bijt.

〉Mascara opdoen en proberen om niet de ‘morsen’ (gevolg: pandabeer). On-mo-ge-lijk!

〉Proberen een comfortabele houding te vinden in een bioscoop stoel. Ik wil gewoon lekker met mijn benen dubbelgevouwen zitten. Of half liggend.

〉In slaap vallen terwijl je eigenlijk trek hebt. Dat gaat gewoon NIET samen, echt niet. Ik móet verzadigd zijn als ik ga slapen. 

〉Netjes met stokjes eten, zonder dat alles er vanaf valt voordat het je mond heeft bereikt. Daar is geen beginnen aan.

Deze 10 situaties kwamen het eerst in mij op toen ik aan dit artikel begon. Haha, heel random allemaal, maar dat vind ik zelf juist zo leuk aan dit soort artikelen. Ik ben erg benieuwd of er dingen tussen staan die jij herkent, want ik zal vást niet de enige zijn!

Welke situaties herken jij? En welke situatie past volgens jou ook in dit lijstje?

70 Comments

 1. Haahhaha ik herken ze gewoon letterlijk allemaal. :’) Dat van die asperges heb ik ook vaak met pasta (penne of macaroni) als ik het even wil ‘voorproeven’ en er eentje uit de pan vis. En tja, de mascara, fietsen zonder handen, mixen etc zijn ook allemaal niet aan mij besteed. Grappig :p
  Nienke onlangs geplaatst…Neem jij jezelf wel serieus genoeg?

 2. Haha die foto! Ik wil ook echt in alle mogelijke posities zitten op een stoel, en in de bioscoop moet je zo lang stilzitten, dus da’s voor mij wel een probleem. Fietsen zonder handen kon ik met mijn vorige fiets goed! Maar laat me dit niet doen in Gent, of ik lig direct op de grond, haha. Liefs!

  • Hahah, die foto is echt suf. Stilzitten is inderdaad al lastig in zo’n stoel. Het zit ook gewoon nóóit lekker… Wel knap dat jij eerst zonder handen kon fietsen op je vorige fiets. Doe ik je niet na hoor. :’)

 3. Mixen zonder spatten overal en gaan slapen met honger kan ik ook niet. Van wat je zegt over die soep en asperges heb ik dan weer geen last. :-)

 4. Leuke foto. Zeker herkenbaar wat je allemaal opnoemt. De mascara proberen zonder panda-ogen en naar bed met knallende buik. Dat overkomt mij zo vaak.

 5. Hahaha, zo herkenbaar! Fietsen zonder handen begrijp ik bijvoorbeeld echt niet. Ik vind het ook altijd doodeng als iemand dat naast mij doet. Hallooo, geen zin in een aanrijding! En dat van het soep eten is ook heel vaak zo bij mij. Haha, faal :’)! We zijn vast niet de enigen!

 6. Hahahah, supergrappig! Inderdaad heel herkenbaar allemaal :D Leuke foto ook!

 7. Lekker zitten in een bioscoopstoel is voor mij ook zo goed als onmogelijk. Ik zit altijd op het ‘eiland’ bij ons thuis, dus met mijn benen languit. Helaas kan dat niet haha. Lekker random artikel idd, maar juist daardoor heel herkenbaar ;)

 8. Haha té hilarisch en herkenbaar dit. Misschien is dat de reden dat ik zo weinig naar de bioscoop ga ;) Of mascara op doen zonder te niezen. Ook zoiets.

 9. Koffie zetten met een verse bonen apparaat hahaha, wij hebben zo’n koffie machine en het aantal knopjes valt mee.. Ik ben er inmiddels aan gewend en kan binnen een paar tellen een heerlijke bak cappuccino, espresso of gewone koffie zetten :)

  • Die van ons heeft er heel veel haha! Ik heb het al opgegeven om dat ding te begrijpen. Gelukkig lust ik geen koffie dus heb ik ook bijna nooit met dat ding te maken. :’)

 10. Hahaha neeee ik heb dus een soortgelijk artikel bij mijn concepten staan! Wel met hele andere dingen, haha, maar ik wacht nog wel even met plaatsen :P
  Ik verbrand mij altijd aan pizza. Dan wil ik het meteen eten en blijft het aan mijn gehemelte plakken, bluh!

 11. met stokjes eten is gewoon oefenen! ik kan zelfs makkelijk rijst met stokjes eten :) alleen de stokjes bij een Chinees restaurant (als ze zo glad zijn) zijn soms wel lastig. je moet ze van boven zo dicht mogelijk bij elkaar houden dan heb je meer grip ofzo :D

  • Rijst met stokjes eten? Respect voor jou, hahaha. Onmogelijk is dat. Wel een goede tip. Ik zal dat eens proberen. :p

   • het is wel van die plakrijst hoor dus het scheelt wel ^_^ asperges eten met stokjes is wel lastiger :P

    • Ah vandaar, dat verklaart een hoop hahaha. Asperges eten met stokjes lijkt mij echt niet te doen. Is veel te zwaar toch? Nee, gewoon niet doen dus haha.

 12. Ik herken er zo ontzettend veel! Vooral eten met stokjes is voor mij echt geen beginnen aan. Alles valt eraf. Doe maar gewoon een vork.

 13. Die foto is echt super! Ik heb nog nooit met stokjes gegeten. Misschien toch eens proberen. Al denk ik dan dat ik alleen maar een vraag rijker ben: Ja maar HOE dan????
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happines #mei2016

  • Haha, precies! Geloof mij, het is echt niet te doen. Maar misschien heb jij er wel talent voor ofzo, you never know. :p

 14. De mascara is zeer herkenbaar. Leuke foto!

 15. Haha met stokjes eten is gewoon wennen.. ik vind het nu stiekem echt zo veel lekkerder eten.. <3 je eet lekker rustig en bedachtzaam haha

  • Ik vind het echt knap dat het jou wel lukt hoor! Ik kan mij voorstellen dat je er rustiger en bedachtzamer door eet. Wie weet leer ik het ooit nog. :’)

 16. Wat een leuk artikel en zo herkenbaar! Vooral die van de asperges, ze zijn zó lekker maar wat verbrand je je mond snel, oh en die van de mascara natuurlijk, die is niet te missen. ;)

  Liefs! Evelien

  • Je moet echt oppassen met die dingen ja. Denk je dat hij afgekoeld is, komt er alsnog kokend heet water uit als je er op bijt. Ik snijd ze tegenwoordig al in de lengte door de midden om dit te voorkomen, haha.

 17. Wat fijn om te horen dat er meer mensen niet kunnen fietsen zonder de handen aan het stuur. Ik zie het zo vaak op straat en het ziet er zo makkelijk uit, maar als ik mijn handen 1 seconde van het stuur haal dan zwaai ik al alle kanten op haha. Aan de andere kant…waarom zou je ook eigenlijk willen fietsen zonder je handen aan het stuur te hebben:-p
  En stoelen in bioscopen en theaters zijn gewoon horror. Ik wil mijn benen altijd languit ergens op leggen, maar dat gaat dus niet. En na een uur krijg ik altijd kramp aan mijn kont haha.

  • Precies dat! Ik moet het ook echt niet proberen want dan lig ik gelijk op straat. En inderdaad, ik zie ook het nut niet in van zonder handen fietsen hoor…

 18. haha, leuk! Ik trek altijd mijn schoenen uit in de bios heheh, dan kan ik pas lekker in die stoel zitten :P
  En thanks voor je berichtje! Ben nu sinds een maandje bezig met sieraden maken maar het is nog in de opstart, vandaar dat ik er nog niet veel over heb laten weten :) Binnenkort meer :D

  • Dat ga ik ook eens proberen! Wie weet is dat dan wel beter. Thanks voor de tip. :p
   Leuk!! Ben erg benieuwd en houd het zeker in de gaten. :)

 19. Haha, dit is zo leuk! Ik heb gewoon hardop zitten lachen!

 20. Hahaha, hilarisch! En ook heel herkenbaar.. alle situaties zeg maar.

 21. Hahaha ik zat gisteren nog in de bioscoop en kon mezelf ook geen houding geven. Die stoelen zitten gewoon niet fijn!

 22. Ik heb dit vooral bij dat stomme advies dat je iets moet ‘loslaten’. Dan denk ik ook altijd: ‘Maar hoe dan?!’

  • Het is inderdaad erg makkelijk om te zeggen tegen een ander dat je iets los moet laten. Dat is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Ik begrijp je frustratie hoor!

 23. haha, heerlijk! Ik ben alvast een ware ramp als het over met stokjes eten gaat :)

 24. Ja Sandra, je bent gewoon te klunzig… :’) Hahahaha. Nee het puntje van de mascara morsen komt me toch wel heel bekend voor. Kan me geen keer meer herinneren dat ik na het opdoen van mascara niet alles op mijn ooglid had zitten.
  Evelien onlangs geplaatst…Liedjes die jou zeker blij maken!

 25. Herkenbaar! Ik weet na een jaar nog niet wat de ovenstand is op onze combi-magnetron. Van mij mogen ze gewoon ‘oven’ en ‘magenetron’ op die knoppen zetten, ik ontou die wazige icoontjes gewoon niet! ;-)

 26. Leuk artikel. En die foto is geweldig !!
  Oh, en ook bij mij : mascara meets pandabeer :-)
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Beauty Irritaties_Mijn Top-10

  • Haha, gelukkig hebben meer vrouwen zo’n pandabeer look als ze mascara op doen! De wattenstaafjes zijn niet om aan te slepen bij mij om alles bij te werken haha, bij jou ook? :’)

 27. haha echt een super leuk artikel!
  En ik geef je groot gelijk, ik kan ook niet normaal
  met stokjes eten. En ik kan ook niet fijn zitten
  in een bioscoop stoel.. zucht haha!

  • Irritant zijn die stoelen he? Waarom kunnen ze niet gewoon chille comfortabele stoelen maken? Mensen willen gewoon onderuitgezakt een film kijken… :p

 28. Hahaha geweldig lijstje dit. Ik snap niet (ik zag er laatst weer een) hoe vrouwen zich kunnen opmaken in de auto TERWIJL de motor dus aanstaat.
  Nesrin onlangs geplaatst…Blogger Nesrin hoe doet ze dat toch?

  • Zo inderdaad, dat is ook een goede! Dat heb ik ook nog nooit begrepen. Zie het ook wel eens als ik in de file sta. Ik snap dat echt niet… Plus het feit dat het levensgevaarlijk is.

 29. Oh die eerste situatie is zo herkenbaar. Ik weet nu pas dat er een deksel hoort bij mijn mixer. Oeps… En ik gebruik die deksel nog steeds niet. :D

 30. hahaha super leuk! Jaaa, de meeste dingen zijn ook echt mega herkenbaar.. :’) Met name het (niet) in slaap vallen als je honger hebt. Verschrikkelijk!
  Justine onlangs geplaatst…Loving lately #40 – gezond eten, zacht huidje & eindelijk een kamer?

  • Echt onmogelijk om in slaap te komen dan… IK word ook regelmatig ’s nachts wakker met honger. Dan móet ik eten, anders kan ik het slapen wel vergeten. :’)

 31. Haha veel van het lijstje is inderdaad erg herkenbaar! Vroeger kon ik goed zonder handen aan het stuur fietsen, maar nu vraag ik me inderdaad af hoe ik dat ooit kon :’) Nog zo een: douchen zonder douchegordijn en er toch voor zorgen dat de badkamer droog blijft!

  • Dat is ook onmogelijk! Sowieso heb je een hekel aan douchegordijnen trouwens, haha. Gelukkig heb ik thuis een deur! (Blijft de badkamer ook droog, score!)

 32. Hier zitten echt leuke tussen. En in slaap vallen met trek … afschuwelijk. .

 33. Whihi super leuk artikel. Wij hebben dus zo’n bonenmachine maar dat is juist heel makkelijk én lekker hoor. Maar ik snap inderdaad dat het er lastig uitziet haha. Op dinsdag deel ik altijd een favoriet artikel op mijn facebookpagina (of nouja altijd, ben er pas mee begonnen whaha) en ik ga deze inplannen :).

  • Neee ik vind van niet haha! Wij hebben er ook een, maar ik snap er na al die jaren nog steeds niks van. :’)
   Oooh wat leuk! Yaaay, ik ga gelijk kijken of ik jou überhaupt wel volg op Facebook. :)

 34. Hahaha dat met die mixer, zooo herkenbaar. Toch is het blijkbaar mogelijk want mijn moeder, jeeetje. Hoe doet ze het.
  Jinn onlangs geplaatst…Ontwerp Je Eigen Kalender! | hetfotoalbum.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑