My Way of Exploring

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #5

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #5
De afgelopen tijd heb ik weer 10 situaties verzameld waarop ik dacht: ”Ja maar, hóe dan?”. Hoe doen anderen dit? Is dit herkenbaar? En wat de bovenstaande foto hiermee te maken heeft? Dat ga ik je natuurlijk uitleggen, haha. Iets met jurkjes in combinatie met wind, de wc in het vliegtuig, een vleesafdeling in het buitenland… 

→ In een Monki pashokje terecht komen en je niet afvragen waar je in hemelsnaam bent beland. Wie heeft deze pashokjes ontworpen? Diegene was er in ieder geval wel van overtuigd dat er veel spiegels in moesten komen, maar ook was het doel vast om bezoekers GEK te maken. 

→ Charmant fietsen terwijl je een jurkje of rokje aan hebt. Het blijft een raadsel. Maar eh, het volgende puntje blijft ook een raadsel…

→ Charmant over straat lopen in een wijd jurkje of rokje terwijl hij tussen je benen waait. Hóe pak je dit aan mensen? Hoe kan je dit ongemakkelijke moment voorkomen? Tell me! Het ziet er zó raar uit. :’)

→ In de bus lopen zonder te vallen/botsen/rare bewegingen te maken omdat de buschauffeur besloot om al weg te rijden terwijl je nog niet zat. Je zou in een deuk liggen als je mij ziet klunzen op zo’n moment. 

→ In de MediaMarkt lopen en alle geluiden die je door elkaar hoort en alle felle lichten van alle kanten af super chill vinden. Is er iemand die dit leuk vindt? Ik word altijd knetter gek als ik in die winkel ben. Helaas, want ik vind de MediaMarkt leuk qua elektronische snufjes. 

→ Op vakantie zijn en die typische toeristen foto’s aan je voorbij laten gaan. Kom op, je moet minstens één gekke typische toeristen foto maken. Al is het een vliegtuig selfie, een knakworst benen foto bij het zwembad, een foto waarop je de toren van Pisa recht houdt (oké, laat deze eigenlijk maar gewoon achterwege!) of eentje waarop je een cocktail of smoothie in je handen hebt, het rietje in je mond doet en doet alsof je niet weet dat er een foto wordt gemaakt…

→ In een supermarkt in het buitenland langs de vleesafdeling lopen (waar alles zo open en bloot ligt) en geen onpasselijk gevoel krijgen van die geur. Ik ben zelf vegetariër, maar ook toen ik dit nog niet was vond ik de geur van rauw vlees al ZÓ vies. In het buitenland kunnen ze er echt wat van in supermarkten waar alles gewoon opgediend ligt, bah. 

→ Niet schrikken van het intens harde geluid als je doortrekt in een wc in het vliegtuig. Hoe vaak ik al dit geluid heb gehoord, toch schrik ik er elke keer weer van haha. Wat een kracht zit er achter dat doortreksysteem zeg, niet normaal gewoon. :’)

→ Je lach in kunnen houden wanneer een aangelijnde hond een (scheldend) baasje alle kanten op trekt. Ja echt, ik kan dan niet mijn lach inhouden hoor. Maar hey, ik ben ook totaaaal geen honden fan dus ik zie sowieso iets wat gerelateerd is aan een hond al snel als iets stoms of grappigs. :p

→ Een winkel als de Bijenkorf inlopen en je niet verbazen als je op de prijskaartjes kijkt. Afgelopen week was ik sinds een hele lange tijd weer een keer in de Bijenkorf omdat ik gewoon even benieuwd was. Hoe ik daar liep? Met mijn mond open. Ja eh, van verbazing hè. Die prijzen joh… En dat voor lapjes stof waar een merkje op staat? No. Way. 

Dit waren de 10 situaties weer waarbij ik dacht dat het wel passende situaties zouden zijn voor in een blog als deze. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of anderen deze puntjes herkennen, of juist helemaal niet? Als je nog meer blogs wilt lezen uit deze blogserie, dan kun je hieronder eens een kijkje nemen bij de vier andere edities. :)

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #1
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #2
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #3
10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #4

Welke bovenstaande situatie(s) is/zijn voor jou herkenbaar? 

24 Comments

 1. Loes

  Haha, super herkenbaar! Rokjes en wind gaan gewoon echt niet samen.. Vooral op de fiets vind ik het echt altijd verschrikkelijk.
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes op Reis – Edinburgh

 2. Donna

  Oh het vlees in het buitenland! Ik heb een jeugdtrauma opgelopen daar. In Frankrijk lagen er toen gewoon allemaal harten, levers, en weet ik veel wat in de koeling. Bah……

 3. jonna@burgertrutjes

  Haha, dat van het Monki pashokje en een bezoekje aan de Mediamarkt is ZO herkenbaar!! Daarom shop ik het liefst online ;-).
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Keukenopstelling en indeling – tips & tricks voor het samenstellen van de perfecte keuken

 4. Rianne

  Heel veel herkenbare situaties! Maar vooral dat vliegtuigtoilet… ik krijg er nog steeds de kriebels van en probeer altijd zo snel mogelijk dat hokje uit te rennen ;)

 5. Darina

  Herkenbaar! Dat pashokje lijkt me echt verschrikkelijk :) en dat vliegtuigtoilet is ook iets aparts haha
  Darina onlangs geplaatst…On My Wish List August 2017

 6. Linda

  Ik snap ook zeker niet hoe mensen charmant in een rijdende bus kunnen lopen, zelfs in de trein gaat het in mijn geval al snel mis. “Oh sorry, sorry hoor, oops” zo hoor je mij meestal wel langs gaan terwijl ik tegen iedereen aan val haha

 7. Laura

  haha zo mooi! vooral nummer drie met dat lopen en een rokje aan. die laatste ook echt hoor!
  Laura onlangs geplaatst…5. FIETSVAKANTIE – RHEINFALL

 8. Irene

  Haha vooral herkenbaar met de rokjes. Als ik met een rokje aan de deur uitga check ik altijd even hoe hard het waait.

 9. Joanne

  Oh ik vind de Monki pashokjes juist helemaal geweldig! Zo gezellig, haha!
  Joanne onlangs geplaatst…New in | Bellini glasses

 10. Nathalie

  Haha, zo’n leuk artikel! Moest echt lachen bij het schrikken van het doortrekken van de wc in het vliegtuig, dit is zo waar!

  Liefs, Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…Vacation journal – part 1

 11. Maaike

  Ja die honden! Ik ben ook geen hondenliefhebber, maar het is soms wel grappig om naar te kijken. De hondenpoep vind ik echt totaal niet grappig trouwens. Wil je een hond, neem dan ook je verantwoordelijkheid. En in de bijenkorf kom ik nooit meer, precies om de reden die je benoemd.
  Maaike onlangs geplaatst…Hoe gaat het met mijn blog? #2

 12. Nienke

  Haha, hilarisch! Inderdaad, ik ben het met je eens over die Monki pashokjes. Vressseelijk. Maar wel weer handig dat je je nek niet hoeft te verrekken om de achterkant te kunnen zien. ;) Oh en buschauffeurs die al gaan rijden voor dat iemand kan gaan zitten, please noo.

 13. sammie

  Ik ben nog nooit in een Monki pashokje geweest dus geen idee waar je het over hebt haha. “In de bus lopen zonder te vallen/botsen/rare bewegingen te maken omdat de buschauffeur besloot om al weg te rijden terwijl je nog niet zat” Hetzelfde in een vliegtuig met onverwachte turbulentie, ook heel tof ;)

 14. Sabine

  Haha dat doortrekken in het vliegtuig: ik vond het altijd doodeng die herrie en deed mijn handen voor mijn oren als ik ging doortrekken, maar ik merkte de laatste vlucht dat ik misschien een beetje te veel heb gevlogen en er aan gewend ben geraakt, want voor het eerst heb ik me er niet aan gestoord :)

 15. Romy

  Een en al herkenbaarheid! De Monki heb ik nog nooit bezocht, dus daar kan ik nog niet over meepraten ;) Maar bij de rest denk ik hetzelfde als jij: “Ja maar, hoe dan?”. Jurkjes die tussen mijn benen gaan zitten heb ik heel vaak last van, vooral met wat chiquere jurken met een mooie rok. En dat de bus door geschud worden als je alvast opstaat, overkomt mij bijna elke busrit wel, haha.
  Romy onlangs geplaatst…5 tips om negatief denken tegen te gaan

 16. Cynthia

  Jaa, herkenbaar. De rok tussen de benen, de bijna omval actie in de bus of metro, en het vreselijke geluid van de wc in het vliegtuig. Je schrikt je helemaal kapot…

 17. Rebecca

  OMG JA! Je krijgt nog net niet spontaan een paniek aanval bij de Monki. Ergens vind ik het heel gaaf, maar aan de andere kant kom ik er liever niet hahah

 18. Nicole

  Hahahaha dit is allemaal echt te herkenbaar. Echt een leuke rubriek dit!
  Nicole onlangs geplaatst…Bright Lips With The Fleur De Force Lipgloss in Starry Starry Night

 19. Jorinde

  Hahah ik val ook al-tijd in de bus om! Of in de trein, vlak voordat je uit moet stappen. Leuke blog!

 20. Eva

  Haha zooo herkenbaar! Vooral dat jurkjes/rokjes-in-de-wind-probleem en het busprobleem maak ik ook (te) veel mee!

 21. Saskia

  Haha leuk artikel en sommige gedachten zijn zeker herkenbaar ;-)

 22. Mariska

  Haha herkanbaar! Ik schrik ook altijd weer in het vliegtuig, terwijl ik best weet dat het een hoop lawaai maakt.

 23. Marloes

  Ja, heel herkenbaar, haha. Alhoewel ik de vleesafdeling beter kan handelen dan al dat vis, gatver. Visgeur vind ik echt heel smerig.

 24. Anne-Wil

  Hahaha, wat een leuk geschreven artikel! Echt herkenbaar ook. Ik probeer met opwaaiende rokjes altijd maar ‘bewust oncharmant charmant’ te zijn. Gewoon lachen met de rest. :D Oh, en ik houd ook niet van winkels die zo druk ingericht zijn als bij de Mediamarkt. Ik word daar gewoon moe van zelfs.

  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑