My Way of Exploring

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #3


”Waarom deze iet-wat bijzondere collage, San?”, ik hoor het je denken. Uhh, daar vertel ik je graag meer over in deze blog, haha. Iets met foto’s van jezelf (hey!), knipperende kerstverlichting, de trap op lopen en helikopters. Volg je me nog? Nee? Snap ik. Ik heb weer 10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties voor jullie klaar staan en ben benieuwd of jullie, net als de vorige keren, weer dingen herkennen!

〉Een pot met augurken/jam/whatever openmaken zonder gedoe en frustraties. On-mo-ge-lijk. Ik krijg met geen mogelijkheid potten open zonder gefrustreerd te raken en vervolgens om hulp te vragen of er een gat in te rammen met een blikopener (met zwaar geweld) zodat de dop wél open gaat. :’)
〉Voor je lol knipperende kerstverlichting aanzetten en er geen last van hebben. Ik raak hier opgefokt van! Ik kan gewoon niet begrijpen dat je voor je lol knipperende kerstverlichting aan zet. Daar word je toch helemaal kierewiet van??
〉Lekker winkelen zonder frustraties als het rete druk is. Dat kan gewoon niet. Ik kijk er altijd van op hoe mensen rustig kunnen blijven en met een stapel uitgezochte kleding door een winkel lopen als het ontzettend druk is. Haal je even de Primark voor je op een dag midden in een schoolvakantie, snap je wat ik bedoel? :’)
〉Bij het horen van een helikopter rustig blijven zonder dat er 100 gedachten door je hoofd schieten. ”Zou er iemand vermist zijn? Loopt er een gek rond op straat? Wat is er aan de hand?” Ik associeer helikopters automatisch met enge dingen en daarom krijg ik altijd een beetje zo’n knoop in m’n maag als ik er eentje hoor overvliegen. 
〉Bingewatchen. Hoe doen mensen dit? Daar krijg je toch vierkante ogen van? Voor mij is dit gewoon niet te doen! Ik word zó onrustig als ik de hele tijd naar de tv moet kijken en ook nog eens moet concentreren daarop. Ik voel mij na een film van 2 uur al een soort van verdoofd in mijn hoofd haha. Nope, dit is niet aan mij besteed. :p
〉Op de foto gaan zonder eerst gek te doen. 
Haha, ik betrap mezelf er al-tijd op dat ik de eerste (en tweede, en derde…) poging automatisch een gek gezicht trek. 
〉Met een vol glas in de hand de trap op lopen zonder te morsen of de meest spastische bewegingen te maken. Hoe dan ook, met een vol glas de trap op lopen blijft veel te moeilijk. Ik neem de meest rare houdingen aan om het drinken ín het glas te houden, in de hoop dat ik niet ook nog eens struikel over een trede. Dit ging trouwens eergisteren nog fout met gloeiend hete thee, *kuch*.
〉De perfecte ‘Instagram ontbijtjes’. HÓE dan? Hoe kun je dit zo perfect krijgen? Mission impossible hoor. Hoe ik eten op mijn bord neerleg? Nou, ik kwak het gewoon neer met de gedachte: ”Ik heb geen geduld om het überhaupt mooi te maken én het komt toch allemaal in één gat terecht duseh… zonde van de tijd.” Daarnaast kan ik er ook gewoon helemaal niks van als ik een poging tot er iets moois van maken doe. :’)
〉Relaxed blijven winkelen terwijl er verkopers in je nek staan te hijgen. Nee, gewoon niet te doen. Zenuwachtigheidslevel bereikt het toppunt. *Rent de winkel uit.*
〉Witte kleding schoonhouden als je in een restaurant zit. En nu hoor ik je denken: ”San, je moet ook geen witte kleding aantrekken als je uiteten gaat.” Ja, dat weet ik, maar tóch presteer ik het 9 van de 10 keer weer om een wit shirt of blouse aan te trekken als ik uiteten ga. Net als vorige week zondag en ik vervolgens de hele avond met een ketjap woksaus vlek op mijn blouse rondliep en mijn hele gezin mij (zoals gewoonlijk) uitlachte.

Het is niet moeilijk om 10 dingen te verzinnen hoor. Ik zou er zo nog 10 bij kunnen verzinnen, haha. Er zijn zó veel struggles en andere dingen waarvan ik denk: ”Ja maar, HÓE DAN?”. Nu ben ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar jullie beleving. Herkennen jullie ook dingen uit dit lijstje?

Klik hier voor deel 1 van ’10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties’.
Klik hier voor deel 2 van ’10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties’.

Welke dingen zijn voor jou herkenbaar? 

60 Comments

 1. Susan

  Haha, herkenbaar! Vooral die van de ontbijtjes. ‘S middags wil ik nog wel eens wat meer moeite doen maar ’s ochtends.. Hell no.
  Susan onlangs geplaatst…In de mix: Sephora maskers

  • Sandra

   Inderdaad! Het kost gewoon té veel moeite. :’)

 2. Romy

  Haha, die foto’s boven dit artikel zijn geweldig! En het lijstje is onwijs herkenbaar! Ik ben vooral ook altijd erg allergisch voor verkopers die in je nek staan te hijgen. Dan ren ik het liefst meteen de winkel uit ;) Bingewatchen lukt me wel, maar dan alleen als ik ondertussen iets anders doe. Vaak ga ik dan tegelijkertijd knutselen en series kijken. Maar echt op de bank hangen en de hele dag series kijken zonder iets anders te doen…nee, dat lukt me niet!
  Romy onlangs geplaatst…30 dingen om te doen als je alleen bent

  • Sandra

   Vervelend is dat he? Hebben ze dan echt niet door dat je dan juist mensen wegjagen, vraag ik me dan af? Knap dat jij twee dingen tegelijk kan doen trouwens, met dat bingewatchen en bijvoorbeeld knutselen. Dat zou bij mij echt een drama zijn, haha.

 3. Nina Simplynspecial

  Echt van die grappige, herkenbare situaties :) Hijgende winkelmedewerkers zijn echt vervelend joh. Als die op mij af komen heb ik vaak al geen zin meer en ben ik zo weer buiten, hihi.

  • Sandra

   Precies! Dus dat moeten ze gewoon niet meer doen. :p

 4. Nesrin

  Oh ja herkenbaar dit. Vooral dat bingewatchen. Idd hoe dan?!

  Tip voor die vervelende potten, met een broodmes een knikje tussen de pot en het glaswerk helpt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Naar het HEMA event & Filorga skincare in Amsterdam

  • Sandra

   Dat doe ik tegenwoordig met een blikopener, haha! Alleen komt er dan gelijk een heel gat in de deksel, dus ik ga jouw tip uitproberen. Thanks!

 5. Bente

  Hahaha ja winkelen als het druk is krijg ik ook echt de kriebels van! En morsen op mijn kleding (niet per se witte kleding), het liefst nieuwe kleding ben ik ook fantastisch in.

  Bingewatchen is trouwens iets dat ik wél heel goed kan ;)

  • Sandra

   Gelukkig ben ik dan niet de enige dan… :’)

 6. Melle

  Haha superleuk! Zo herkenbaar allemaal :) Ik kijk uit naar de volgende 10!

  • Sandra

   Die komen er zeker aan hoor, hihi!

 7. Mylène

  Haha, te grappig. Bingewatchen kan ik trouwens best goed. Maar ik doe het niet meer, omdat ik me dan zo nutteloos voelen. Dan kijk ik maximaal drie afleveringen van een serie en dan is het wel goed :p

  • Sandra

   Ja, precies dat! Dat gevoel van nutteloosheid speelt bij mij ook wel een rot. En 3 afleveringen achter elkaar kijken is ook wel de max ja. Jep, ik denk dat we een beetje hetzelfde hier in zijn. :p

 8. laura

  Pffff haha wat een geweldig artikel, ik voel je helemaal in deze situaties vooral die knipperende verlichting echt akelig lijkt me Aah

  • Sandra

   Ja! Ik snap niet waarom mensen het laten knipperen, echt niet.

 9. Stella

  Hahahaha, zo leuk dit. Tipje; als je met een mes op het randje van het deksel van een pot tikt, komt er licht tussen de rand van de pot en het deksel en gaat ‘ie makkelijker over! (: Wie weet scheelt het je wat frustraties. En oh men, ik heb ook een he-kel aan drukte in winkels. Als het me te druk is, ben ik ook echt zo weer weg. En mijn ontbijtjes zien er inderdaad ook nooit zo instagramwaardig uit. Ach he, als het maar lekker is, hihi. Liefs!

  • Sandra

   Thanks! Ik deed dat tegenwoordig met een blikopener, maar dan komt er dus een heel gat in het deksel en dat is ook weer niet de bedoeling haha. Dankjewel voor je tip!

 10. Nicole

  hahahaha die hijgende verkopers zijn echt mega irritant inderdaad! Ik loop dan altijd gelijk de winkel uit. Bingewatchen kan ik overigens heel erg goed :)
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #11 – Oh jee, een dwarsligger!

  • Sandra

   Vervelend is dat he? Ze komen het liefst allemaal op je afrennen als je één stap in de winkel hebt gezet…

 11. Charel

  hahaha dat winkelen komt me zo bekend voor! En wat haat ik knipperde verlichting ik krijg daar moordneigingen van!
  Charel onlangs geplaatst…Afkeer voor rode producten

  • Sandra

   Haha, precies dat! Waaaaarom zetten mensen knipperende verlichting aan? Ik kan dat niet handelen hoor.

 12. Kim

  Hahaha, zo heerlijk herkenbaar! Vooral die verkopers die in je nek hijgen. Laat. Me. Met. RUST! Ik was in Turkije en daar is dat natuurlijk nog erger met al die toeristen en het was bloedverziekend heet. Echt, ik ben zonder iets te kopen weggelopen. Ik kon het niet meer aan, haha! Hetzelfde geldt voor kapot drukke winkels inderdaad. Ik heb ook weleens m’n mandje volgegooid bij de Primark en heb alles met dezelfde vaart weer teruggedonderd. Ik werd GEK.

  • Sandra

   Oooh vreselijk!! Daar word je helemaal gek van, vooral in zo’n land. En de Primark, dat is ook zó verschrikkelijk. Dat met alles weer wegdonderen klinkt bekend in de oren, ghehe. :p

 13. Dineke

  Haha, zo herkenbaar! Vooral om met een vol glas naar boven te komen en die helse tocht op de trap te overleven, dat lukt mij echt zelden!
  Dineke onlangs geplaatst…15 X | DE LEUKSTE GLITTERS

  • Sandra

   Haha, ben ik dus niet de enige die dit totaal niet kan. :p

 14. Inge

  Oh ja knipperende kerstverlichting, daar word ik ook helemaal gestoord van! Lichtjes die zachtjes glimmen of faden kan ik beter hebben, dat is niet zo in het oog springend ;-) Witte broeken zijn niet aan mij besteed, daar krijg ik altijd maar dan ook altijd vlekken en plekken in.. :’)
  Inge onlangs geplaatst…Een stijlvolle houten wekker

  • Sandra

   Ja precies! Het trekt op een of andere manier gewoon te veel aandacht, op een hele negatieve manier. :’)

 15. jeapiebel

  Ik heb mij opgegeven en draag geen witte kleren meer. ;-) Ook verboden voor mijn kinderen. Iedere keer als ik iets wit aan heb, moest ik altijd een pasta of spagetti saus maken en ik hou ze niet schoon. :-)

  • Sandra

   Daar doe je goed aan! :p

 16. Babs

  Hahaha, ik vind het ook altijd zo knap die prachtige ontbijtjes.. bij mij ziet het er niet uit en overal kruimels. Taart lukt nog redelijk.. maar als iets warm is wil ik het zo snel mogelijk opeten.
  En helikopters en ziekenwagens.. vind dat ook zo eng, dan bedenk ik altijd zielige dingen en ben ik blij als iedereen veilig thuis zit!

  • Sandra

   Ja precies, voordat het koud is… :p

 17. jonna@burgertrutjes

  Leuk geschreven San, en erg herkenbaar op het bingewatchen na. Hier ben ik een kei in, zelf op vakantie.
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Next stop: naar Dubai met Emirates

  • Sandra

   Oh echt? Ik kan daar echt niks van joh, haha. :’)

 18. Marsha

  Hahah die instagram ontbijtjes snap ik ook niet hoor. En ik moet ook altijd na de tweede of derde foto gekke bekken trekken lol.
  Marsha onlangs geplaatst…Kerstevent HEMA | Food, Drinks & Fun times

  • Sandra

   Hahaha, jij ook al? :’)

 19. Sammie

  Knipperende kerst verlichting vind ik ook irritant! Snap niet dat er mensen zijn die daar niet gek van worden :)
  Voordat ik een pot augurken of iets open draai geef ik altijd een klap achter/onder op de pot. Werkt meestal wel.

  • Sandra

   Wat een goede tip! Dat ga ik eens proberen. Eens kijken of ik dan de pot wél normaal open krijg. :p

 20. Rochella

  Hahahhaa ik hou witte kleding nog geen minuut schoon. Ik ben er bijna gewoon bang voor. Hahahhaa eten gaat al helemaal fout. Zoooooo herkenbaar hahahahhaa haha.

  • Sandra

   Ja joh! Vreselijk. :p

 21. Sabine

  Haha die helikopter: hier nog eentje die daar altijd duizenden dingen bij bedenkt :P

  • Sandra

   Haha, best angstaanjagend is het soms he? Argh, dat geluid geeft mij echt de rillingen. :’)

 22. Linda | travellersoftheworld

  Heel herkenbaar! knipperende kerstverlichting; wie heeft dat uitgevonden!!?? en waarom wil je dat in je huis, je wordt er gek van :p En winkelen in de drukte is ook niet voor mij besteedt zonder frustraties.. En dingen open krijgen, witte kleding schoonhouden etc.. Een heel herkenbaar lijstje dit

  • Sandra

   Grappig dat je zo veel herkent Linda! En wat betreft die knipperende kerstverlichting… Die dat heeft uitgevonden is niet zo goed in z’n koppie, haha.

 23. Sarah

  Haha, alles is super herkenbaar. Alleen dat bingewatchen niet. Daar ben ik een held in. Ik doe niets liever dan eens lekker niets doen en een hele hoop afleveringen van een serie bekijken. Zalig vind ik dat ;)

  • Sandra

   Vind dat zo knap als je dat kan! Best veel mensen kunnen heel goed bingewatchen. Ik kijk er tegenop hoor, hahaha.

 24. Nienke

  Oh geweldig zeg, hilarisch. Dit artikel vrolijkt me wat op.

  • Sandra

   Dat is mooi! :)

 25. Kim

  Hahha hier vliegen best vaak helikopters en denk er eigenlijk nooit wat bij! Aan witte kleding doe ik gewoon niet, ben een te grote kluns daarvoor.

  • Sandra

   Nee? Geef dat even aan mij door dan, zodat ik er ook niks meer bij bedenk haha.

 26. Simone

  Haha het perfecte instagram onbijtje is wel erg herkenbaar. Ik heb dan (meestal) erge trek dus die foto kan me gestolen worden en daarnaast is mijn ontbijt gewoon niet zo fotogeniek :P

  • Sandra

   Jep, precies die redenen spelen bij mij ook. :p

 27. Lisa

  Zo’n leuk artikel dit Sandra! Ik herken ze echt allemaal haha. Vooral witte kleding schoon houden bij het eten in een restaurant. Nou heb ik sowieso moeite om mijn kleding schoon te houden als ik eet, maar goed bij een restaurant is het nog net een tikkeltje meer awkward haha ;) Liefs
  Lisa onlangs geplaatst…Onze daagjes bij Thermen Bussloo

  • Sandra

   Haha, ja! Als het ergens anders dan thuis is dan is het altijd zoooo awkward. :’)

 28. Malou | Blonde Blossom

  Hahah, super herkenbaar! Vooral de Instagramontbijtjes en die helikopter, ik denk dan ook meteen aan aanslagen enzo.. Malou x

  • Sandra

   Het zorgt altijd gelijk voor bepaalde associaties ja, niet zo chill…

 29. Marcella

  Leuk lijstje! Vooral die drukte tijdens het winkelen is onwijs herkenbaar. Wat een elllende joh!

  • Sandra

   Inderdaad! Die drukke tijden probeer ik altijd maar te vermijden.

 30. Lieke - Life As Lieke

  Hahaha heel heel herkenbaar! Ik ren ook vaak de winkel uit als er een verkoper in mijn nek staat te hijgen en ja, helikopters, brr.

  • Sandra

   Ik snap gewoon niet waarom ze altijd als een malle op je af komen rennen. Weten ze dan echt niet dat niemand daar op zit te wachten? :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑