AroundSan

My Way of Exploring

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties #2

20160613_182628
Een tweede deel van 10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties zat er wel aan te komen. Er zijn regelmatig dingen waar ik mee struggle of waarvan ik afvraag hoe anderen dit doen in het dagelijks leven. Het kind in jou bedwang houden in het magazijn van de Ikea en vrouwelijk lopen op strand? Onmogelijk! Hóe dan? Haha, dit en nog 9 andere dingen heb ik opgeschreven en ben benieuwd of jij dit ook herkent.

〉Charmant over het strand lopen, oftewel: gewoon als een vrouw. On-mo-ge-lijk. Echt, ik snap niet hoe dit kan haha. Laatst vertelde dat ik sowieso al op mijn ‘loopje’ moet letten (boerinnen waggel, heuh), maar op het strand is het gewoon onmogelijk om vrouwelijk te lopen.
〉Een super skinny broek uit trekken zonder frustraties en moeilijke houdingen aan te nemen omdat je hem niet uit krijgt. Ik heb altijd super skinny broeken aan, hoe strakker hoe beter. Maar oh, wat een hel is het om zo’n ding uit te krijgen. Op bed zitten, keihard aan je broekspijpen trekken omdat je voet er amper doorheen gaat, alles.
〉Fietsen zonder traanogen te krijgen van de wind. Mission impossible. Ik heb standaard traanogen (en pandabeer ogen als gevolg) als ik op de fiets zit. Echt niet chill, waardoor ik dus ook als de zon niet schijnt vaak met een zonnebril op fiets. Dit helpt nog het beste, maar is ook niet optimaal. Tips zijn welkom. :’)
〉In slaap vallen terwijl je eigenlijk moet plassen. Haha, is dit jou ooit wel eens gelukt? Mij niet!
〉Relaxed blijven als internet wegvalt. Stampvoetend, schreeuwend, boos en geïrriteerd de router vervloeken. Zit je net lekker in een schrijfflow… Nee even serieus, kan jij relaxed blijven als internet wegvalt? :p
〉De printer die in één keer de printopdracht die je geeft uitprint, zónder problemen (lees: papier op, inkt op, foutmeldingen). 
Ik zweer het je, de printer heeft een hekel aan mij. De keer dat ‘ie eens zonder problemen iets uitprint moet nog komen. Of het nou een nieuwe of een oude printer is, maakt geen bal uit. Ik heb een negatieve invloed op die apparaten…
〉Niets ‘pikken’ als je eten aan het klaarmaken bent. Ik zit altijd al half vol van al het ‘pikken’ als ik eten aan het maken ben. Als ik bijvoorbeeld groente, stokbrood of fruit snijd, dan eet ik al terwijl ik dit doe, haha. Kan mij dan écht niet inhouden, terwijl ik eigenlijk gewoon pas wil eten als het klaar is en niet al half vol wil zitten.
〉Het kind in jou in bedwang houden als je in het magazijn van de Ikea bent, mét kar. Sowieso dat je het liefst samen met iemand wilt gaan crossen tussen de stellingen door. Zo lijken mijn vriend en ik net een stelletje baby’s als wij in de Ikea zijn. Geweldig.
〉Geluiden die jou mateloos irriteren proberen te negeren. Nee, gewoon nee. Stop it. Misogynie, geen grap.
〉Netjes eten omdat je in gezelschap bent van mensen waarbij je niet wilt morsen. *Krijgt een flashback naar al die keren dat ik met mijn schoonouders samen eet en ook al die keren door mijn schoonzusje word uitgelachen.*

Do i need to say more? Nope, haha. Ik ben vooral heel benieuwd of jij ook dingen herkent uit dit lijstje!

Klik hier voor deel 1 van ’10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties’.

Welke dingen zijn voor jou herkenbaar? 

58 Comments

 1. Super leuk en lachwekkend artikel!

 2. Hahah zo leuk om te lezen. En word zelf ook knettergek van irritante geluiden!

 3. Wat een leuk artikel! Ik moet ook altijd heel snel huilen van de wind als ik op de fiets zit!

 4. Haha ja dat is echt super herkenbaar! Lig je eindelijk lekker in bed, moet je plassen. Zo irritant!

 5. Hahaha zo herkenbaar!
  Vooral van de skinny broeken, oh dat is zo’n struggle. Geeft wel weer een lachbui!

  Liefs,
  Evelien

 6. Die printers!! Heb ik dus ook altijd, de draadloze printers zijn het ergste. Leuk lijstje weer!

 7. Haha, letterlijk élk puntje is herkenbaar! Charmant over het strand lopen is iets wat ik àltijd probeer te doen, maar dat lukt mij gewoon niet. Ik strompel dan precies maar wat vooruit op dat zand. Haha. Leve de boerinnen waggel ;p

 8. Hahaha, hilarisch deze lijst. Zo mooi! Voor mij ook bijna allemaal herkenbaar. Vooral dat van die skinny jeans uittrekken en het fietsen zonder tranen. Leuke rubriek dit, even lekker lachen!

 9. Wat betreft die wind. Traanogen krijg je als je droge ogen hebt. Hoe tegenstrijdig. Wat helpt zijn oogdruppels voor droge ogen te verkrijgen bij de apotheek. Druppelen wanneer je last hebt met een max. Van 8 druppels per dag. Helpt enorm weet ik uit ervaring!

  • Thanks voor de goede tip! Is dat van het merk ‘Vogel’? Ik weet dat ze daar ook druppeltjes van hebben, die heb ik ooit gehad namelijk. Ben wel benieuwd of jij het over deze hebt of over een ander! Wel een goed idee hoor, misschien moet ik gewoon weer naar die druppels gaan beginnen.

 10. Haha, dit lijstje zou ik gewoon geschreven kunnen hebben. Ik herken oprecht alles! Die traanogen op de fiets he, zo vervelend. Ik kom standaard met traantjes in m’n ogen aan op m’n werk haha :’) Leuk artikeltje dit!
  Klaske onlangs geplaatst…UPDATE | VERHUISPRAAT EN IK STOND IN DE KRANT?

 11. Skinny broeken uittrekken is inderdaad een drama, ben steeds meer aan het kijken naar de niet skinny versie. Toen ik terug kwam van vakantie en mijn bloglovin opende had ik ook een wtf HOE DAN momentje. 773 ongelezen blogjes..

 12. hahah als ik kook, zit ik al bijna vol voordat we gaan eten! :P

 13. Leuk artikel en zitten zeker heel wat herkenbare punten tussen haha.

 14. Haha, heel herkenbaar. Vooral die strakke broeken! In de zomer is dat helemaal vreselijk wanneer je benen lekker opgezwollen zijn van de warmte. Soms is het al lastig om hem alleen maar naar beneden te krijgen als ik even naar de wc moet. Frustrerend!

 15. Zo’n leuk artikel en zoooo waar! Vooral fietsen zonder traanogen te krijgen van de wind vind ik zoooo vervelend. En die skinny jeans, yes, altijd problemen mee haha!

  • Haha, traanogen en van de skinny jeans is wel echt iets waar veel mensen mee zitten lees ik nu. Zo grappig eigenlijk. En tóch blijven we allemaal skinny jeans kopen. :p

 16. Haha, leuk lijstje! Sommige dingen zijn inderdaad herkenbaar! Vooral de tranende ogen op de fiets, zooo vervelend haha!

 17. Bij dat eerste krijg ik echt flashbacks in m’n hoofd waarop ik door het zand strompel haha. Dan mag je er nog zo leuk zien in een nieuwe bikini of whatever, alles wordt tenietgedaan door dat strompelen, ik snap je volledig! Leuk lijstje weer, en heeel herkenbaar :D Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Recept | Krokante havermoutpizza

 18. Oh wat een leuk lijstje!!! En idd veel herkenbare dingen :’)

 19. Die printer! Dat komt bij zooo bekend voor, dat ding heeft ook een haat- en liefde verhouding bij mij. Elke keer als ik wil printen gebeurd er wel wat (papier dat vastloopt, inkt dat lekt) of helemaal niet..
  Dineke onlangs geplaatst…ESSENCE | VELVET MATT LIPSTICK 08

 20. Hahaha, heel herkenbaar! Hou van dit soort lijstjes! Charmant over het strand lopen, skinny broek zonder struggles uittrekken, in slaap vallen met een volle blaas… mission impossible! Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben ;-)

 21. Haha superleuk weer! Ik krijg bij gewoon lopen vaak al traanogen van de wind :)

 22. Je kunt proberen met een duikbril en een snorkel te fietsen, dan slik je ook niet per ongeluk vliegjes in

 23. Ik herken weinig, maar wél leuk om te lezen! :-)

 24. Haha ja, zeker dat over het strand lopen… ik voel me altijd een dronken gehandicapte pinguin.

 25. Hahaha oh ja over het strand lopen, ik moet elke keer mijn schouders naar achteren gooien en tegen mezelf zeggen dat ik rechtop moet lopen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog 24 uur in Parijs (deel 1)

 26. Haha heeeel herkenbaar! Vooral die van in slaap vallen als je eigenlijk moet plassen, dat is echt onmogelijk volgens mij. Ik ga op altijd op mijn skinny jeans staan als ik hem uit moet krijgen, daarna ligt hij dan als een soort hoopje op de grond helemaal binnenstebuiten :’)

  • Haha, ik probeer dan nog wel de broek zo uit te doen dat hij niet binnenstebuiten gaat, dus ik maak er in principe dan nog een grotere worsteling van. :’) Het is en blijft irritant!

 27. Heeeel herkenbaar hihi. Vooral met het internet, dan is het huis echt te klein hoor! -x-

 28. Oh wat grappig om te lezen!!!
  hilde onlangs geplaatst…Amie Skincare New Leaf Deep Pore Exfoliating Polish

 29. Hahahaha – zo héél herkenbaar zeg!

  Ik heb bij fietsen ook nog dat als ik afstap ik altijd een rood hoofd krijg en mega begin te zweten…. ik kan niet ‘op het gemak’ doen en trap altijd mega door.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Musical actrice: Kreatieve Kronkels deel 11

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑