My Way of Exploring

10 Dingen die je nog niet over mij wist #8

10 dingen die je nog niet over mij wist
Ook al deel ik best veel op mijn blog, jullie weten nog lang niet alles van mij hoor! Er zijn nog genoeg dingen die ik kan delen in een ’10 dingen die jullie nog niet van mij wisten’ blog. Dit is alweer de 8e van deze serie, waarin ik onder andere iets vertel over tanden poetsen, leggings en uiterlijk. Ik ben benieuwd of jij al één van deze 10 dingen al van mij wist?

 Als ik iets moet kiezen waarover ik het meest tevreden over ben qua uiterlijk, dan zijn het mijn ogen. Ik ben heel blij dat ik blauwe ogen heb. :)

 Ik slik al 9 jaar medicijnen voor mijn darmen en aan de smaak van die medicijnen kan ik gewoon écht nog steeds niet wennen. Vind het zó smerig! Elke dag voordat ik naar bed ga neem ik het in en serieus altijd word ik er kotsmisselijk van. Daarom eet en drink ik daarna ook altijd nog iets om het weg te spoelen, want anders word ik gek haha.

 Ik poets altijd mijn tanden voordat ik ga ontbijten en doe dit al zolang ik weet. Ik vind het gewoon vies om te ontbijten als ik mijn tanden nog niet gepoetst heb. Weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen eigenlijk! Ik wacht trouwens wel even met ontbijten nadat ik mijn tanden heb gepoetst hoor, want anders heb je nog zo’n tandpasta smaak in je mond en gemengd met eten is dat echt niet lekker, haha. Vaak poets ik mijn tanden dan na mijn ontbijt weer of ik neem kauwgom. :’)

 Mijn raam móet open als ik ga slapen, anders krijg ik het veel te benauwd. Deze koukleum slaapt met een grote én kleine elektrische deken, maar ondanks de kou in de winter toch moet echt het raam open. Totaal niet logisch, i know, maar ik heb het blijkbaar gewoon snel benauwd als ik geen frisse lucht heb. Mijn kamer is dus standaard een vriescel.

 Elk jaar heb ik weer hetzelfde antwoord klaar voor mijn vriend als hij vraagt wat ik voor mijn verjaardag wil, namelijk dat ik het nog niet weet. Ik weet gewoon nooit echt iets wat ik zou willen hebben als ik bijna jarig ben…Toch weet ik uiteindelijk op het laatste moment (ofcourse) wel nog wat dingen op te noemen. Zo ben ik nu ook bezig met cadeautjes verzinnen, want ik ben namelijk volgende week jarig!

 Muziek en mijn gevoel staan niet los van elkaar. Als ik muziek luister dan kan ik daar helemaal in meegezogen worden. De tekst speelt een rol, maar ook of het snel, langzaam, vrolijk of juist droevig klinkt. Muziek kan dus echt mijn humeur (negatief) beïnvloeden en soms word ik daar wel een beetje gek van. Achja, ik ben nu eenmaal een gevoelsmens hè… Laten we het daar maar opgooien. :p

 Ik loop al-tijd in een zwarte legging, want ik heb een hekel gekregen aan spijkerbroeken. Oftewel: ik ben gewoon keihard verpest. Doe mij maar gewoon een zwarte legging óf mijn pantalon van joggingstof. Ik moet er lekker vrij in kunnen bewegen en mezelf niet opgesloten voelen, en laat ik dat nou wél zo ervaren als ik een spijkerbroek aan heb. Tja…

 Mijn twee zussen zijn altijd al mijn voorbeelden geweest. Hoe zij alles voor elkaar hebben en hoe zij sommige dingen doen vind ik heel mooi en inspirerend om te zien. Al van kleins af aan kijk ik, als hun kleine zusje, tegen hun op en ben ik trots. Voor mij is het dus ook leerzaam om te bedenken wat ik wel of juist niet zo zou willen doen en dat vind ik heeeel handig, hihi. Lekker afkijken bij mijn oudere zussen!

 Ik kan zo intens blij worden als ik toffe foto’s en video’s van vakanties heb. Ik zei laatst nog tegen mijn vriend: ”We kunnen onze vakantie beter een fotografeer-en-film-vakantie noemen!”, en dat is serieus echt zo. We genieten altijd volop van reizen, maar de foto’s en video’s moeten ook echt perfect gelukt zijn als we weer naar huis gaan haha. Ik vind die vastgelegde herinneringen zó belangrijk en mooi! Daarnaast vind ik het vastleggen super leuk om te doen en mijn vriend gelukkig ook.

 Wat ik nog nooit lekker heb gevonden? Ergens appelmoes bij doen, BLEGH! Ik snap niet dat mensen bijvoorbeeld appelmoes bij hun avondeten nemen. Zelfs als kind hoefden mijn ouders mij dit echt niet voor te schotelen. Ik vond het veel te zoet. Gewoon los appelmoes eten vond ik soms nog wel oké, maar in combinatie met eten écht niet. Inmiddels mag ik geen appel meer eten en met appelmoes moeten laten staan heb ik dus totaal geen moeite. Dat scheelt weer! :’)

Dit waren ze weer voor deze keer! Op naar de volgende editie. Ik vind het altijd wel leuk om van die random dingen over mezelf te verzinnen en op te schrijven. Bij sommige dingen die mij te binnen schieten bedenk ik mij dan ook dat het misschien totaal niet boeiend is, maar misschien is dat ook wel de kracht van dit soort blogs. Het niet boeiende is misschien juist wel boeiend! Ook vind ik het leuk om zulke random dingen over anderen te lezen, dus mocht je nog iets leuks over jezelf weten om te delen… Laat het maar weten!

Poets jij je tanden voor of na je ontbijt? Of voor én na? (Héél boeiend, haha!)

24 Comments

 1. Romy

  Altijd zo leuk om te lezen, dit soort feitjes! Grappig van die legging! Ik heb namelijk ook echt een hekel aan spijkerbroeken en draag bijna altijd donkere leggings en daarop een rokje of jurkje. Wat mooi wat je zegt over je zussen! En appelmoes…bleh, dat is aan mij ook niet zo besteed!
  Romy onlangs geplaatst…Review: een goedkope bril van Brillaro

 2. evelien

  Oh ik kan ook zo blij worden van mooie foto’s die ik heb gemaakt op vakantie, dan ben ik echt een blij ei!
  En ik poets ook altijd mijn tanden voor het ontbijt haha!

  Liefs,
  Evelien

 3. Darina

  Leuk om te lezen! Dat appelmoes bij je eten doen heb ik ook nooit begrepen!
  Darina onlangs geplaatst…5 Reasons Why I Love Paris #1

 4. Sandra

  Haha leuk om te lezen! Dat tanden poetsen, ik doe dat ook maar na het ontbijt doe ik het nog een keer. Haha. En ja, leggings zitten gewoon best fijn…

 5. Jessica J.

  Dit soort feitjes is zo leuk om te lezen! Ik ga volledig mee in je band tussen gevoel en muziek. Zelfs al ben ik niet droevig, dan nog kan muziek me doen huilen. Interessant, die connectie. En uhm, op een werkdag poets ik mijn tanden voor het ontbijt – want ik ontbijt pas op kantoor –, maar in het weekend poets ik ze er meestal pas na. Tenzij ik écht met een plakbek opsta, haha! :’D
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #42 • Het eerste terrasje van het jaar, biertjes en Pokémon GO!

 6. Klaske

  Haha, dit soort artikelen zijn altijd zo leuk om te lezen! Ik poets mijn tanden juist na mijn ontbijt, anders vind ik het echt vies. En ik vind appelmoes ergens bij juist superlekker. Vroeger at ik het echt bij heel veel dingen, maar ik ben inmiddels wel wat meer afgekickt. :)
  Klaske onlangs geplaatst…12 dingen die ik ga veranderen voor een groener leven

 7. Rebecca

  ieeel tanden poetsen voor het ontbijten. Ik ken zo veel mensen die dit doen, maar ik vind het zó vies. Je kan het zelfs een beetje traumatisch noemen, haha. Na het poetsen lekker jus drinken. Bleh. Leuk artikel!

 8. Laura

  Zo leuk om te lezen! Hihi. Wat heb je met je darmen? Ik moet ook een soort pil ding innemen, maar daar zit geen smaak aan. En, ja zo fijn dat het mogelijk is om foto’s te maken!
  Laura onlangs geplaatst…WINTERSE DAGEN

 9. Kim

  Hier staat ook altijd het raam open! Ook wanneer het vriest. Vond het nu wel even vervelend met die storm, want kan dan toch minder goed slapen doordat het zo giert haha. Ik poets mijn tanden na het eten :)

 10. Nina Simplynspecial

  Ik denk ook dat dat juist de kracht is van dat soort artikelen haha. Ik kan deze nooit zo goed schrijven omdat ik voor m’n gevoel juist mijn best doe om hele spannende of bijzondere feiten te verzamelen terwijl dat dus eigenlijk niet nodig is ;)

 11. Vlijtig Liesje

  Ik moet ook altijd het raam open hebben ’s nachts! Precies wat je zegt: anders is het benauwd!

  Leuk om je zo beter te leren kennen : )

 12. Bente

  Het verschilt bij mij, in het weekend altijd na het ontbijt.. Door de weeks ontbijt ik soms pas op mijn werk en dan poets ik natuurlijk wel eerst mijn tanden ;).

  En het raam blijft bij mij in de winter altijd echt pot dicht. Geen kou voor mij in mijn slaapkamer!

 13. Dalinka

  Appelmoes bij het eten hoeft voor mij ook niet zo. Alleen bij patat vind ik het onwijs lekker! En hier staat ook altijd een raam open in de slaapkamer, maar ik heb het meestal wel warm onder mijn deken (en anders trek ik wat warmers aan) en ’s ochtends als ik uit bed stap doe ik meteen mijn raam dicht zodat het weer wat warmer kan worden. Een koele kamer vind ik ’s nachts heerlijk, maar ’s ochtends absoluut niet.
  Oh en ik poets mijn tanden altijd na het ontbijt. Al heb ik weleens gelezen dat het beter is voor je tanden om het voor het ontbijt te poetsen, maar ik ben het zo gewend en zou niet anders kunnen hahaha
  Dalinka onlangs geplaatst…6 series die ik afgelopen tijd gezien heb #2

 14. Sabine

  Haha leuk weer! Ik poets mijn tanden na het ontbijt, behalve als ik buiten de deur ontbijt, dan poets ik ze voordat ik wegga :)

 15. Sarah

  Zo leuk om al die weetjes te kunnen lezen. Ik poets mijn tanden altijd voor het ontbijt. Dat is altijd zo’n gewoonte geweest denk ik. En haha, ik kan echt overal appelmoes bij eten. Ik vind dat super lekker en dat maakt het eten ook gelijk stukken minder droog. Yum.

 16. Anke

  Oh, dat van dat appelmoes herken ik zo erg! Hou je vast: mijn vriendje doet appelmoes bij de lasagne, bah. Ik vind appelmoes trouwens soms wel lekker bij patat. X

 17. Nesrin

  Over tandenpoetsen voor of na het ontbijt ;-) Ik poets mijn tanden en de tanden van mijn kinderen altijd voor het ontbijt. Eigenlijk is het verstandiger om het na het ontbijt te doen. Ik heb dit een aantal weken bij de kinderen geprobeerd maar ik kom dan (heel gek) in tijdnood doordeweeks tijdens de ochtendspits hier.

  Ik vind dit soort artikelen altijd heel leuk om te lezen!

 18. Sammie

  Haha ik at als kind overal appelmoes bij :D
  Spijkerbroeken vind ik heerlijk, kan echt niet zonder! Net weer 2 nieuwe gekocht :)
  Oh en ik krijg al de bibbers als ik lees over het slaapkamer raam open nu! Omdat we in het centrum wonen is het ook niet te doen qua herrie trouwens.

 19. Irene

  HAHA ik zou echt overal appelmoes bij eten! :D Ik vind het zooooo lekker! & Ik poets voor m’n ontbijt maar niet meer erna :)
  Irene onlangs geplaatst…Recept • Havermoutkoekjes met chocola!

 20. My cup of Latte

  Haha leuke weetjes!! Ik poets mijn tanden altijd na die tijd. Vind het wel net zo fris! En dubbelop is zo dubbelop dus tja..gewoon 1x ’s ochtends!

 21. Charel

  Super leuk om je beter te leren kennen! IEUW appelmoes vind ik zo vies haha!
  Charel onlangs geplaatst…Kruidvat deep cleansing cream

 22. HuizeHaaknaald

  Ik poets mijn tanden na het ontbijt en voor ik ga slapen.
  Leuke feitjes, de muziek herken ik mezelf helemaal in. Ik zal binnenkort ook eens wat feitjes over mezelf delen.

  • HuizeHaaknaald

   Oh ja, die legging of joggingbroek he, komt dat niet omdat je last van je darmen hebt? Ik heb PDS (prikkelbare darm syndroom) en vind een spijkerbroek vaak ook niet lekker zitten aangezien mijn buik nog weleens opzwelt…

 23. Claire

  Zo leuk om te lezen die feitjes. Vroeger at ik overal ketchup bij. Bij groenten en vlees. Zelfs op geroosterd brood en dan niet om in te dippen maar echt als beleg. Echt ranzig! En ik begrijp je haat naar spijkerbroeken want ik vind leggings ook véél chiller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑