My Way of Exploring

Interieur | Een kijkje in onze woonkamer

Interieur | Een kijkje in onze woonkamer
Op 1 november wonen wij hier al een jaar. Ons eerste huis samen en natuurlijk ook voor het eerst samenwonen! Het leek mij wel tijd om een keertje een kijkje te geven in ons huis. Onze woonkamer is iets waar we allebei heel blij mee zijn en hebben we scandinavisch/industrieel gemengd ingericht, dus vandaar dat ik die laat zien! Oh enneh, als je van planten en oker geel houdt… Wij ook, en dat is te zien!

Even een kleine disclaimer: ik ben geen fotograaf en vond het mega lastig om alles ‘mooi’ in beeld te brengen. Jullie moeten het dus doen met mijn amateuristische foto’s, haha!


Laat ik maar gelijk met een overzichtsfoto beginnen. Dit is het zitgedeelte van onze woonkamer. Niet groot, niet klein. In onze ogen perfect! Een fijne grootte om er iets gezelligs te maken. :) Zoals je misschien wel van mij verwacht is dé kleur van ons interieur oker geel geworden. Pat en ik houden van deze kleur, dus we waren er al snel over uit dat het deze kleur zou worden. Oh, en ik heb op foto’s het uitzicht vanuit ons raam vervaagd omdat ik mij daar beter bij voel. Dus als je op foto’s ineens lelijke vlekken ziet: dan heb ik expres gedaan haha!


We hebben er voor gekozen om het uitstekende muurtje te verven. Dit is al genoeg om sfeer aan je woonkamer te geven vinden wij. Ik weet niet of ik zelf snel een hele muur een kleur zou verven, want ik vind het snel dan al te druk en te veel op je af komen. Ik vind het op deze manier eigenlijk leuker en rustiger!

Vanaf de bank gezien zie je dus dit. De tv hebben wij aan de gele muur gehangen. De draden die er lopen vind ik afschuwelijk, maar aangezien wij hier niet zo lang meer wonen hebben we het zo gelaten. We kunnen het geld wat we nu besparen op van die snoerkokertjes beter voor in een ander huis bewaren. Ach, en je went er aan moet ik zeggen. Wij hebben de stelling kast en onze koffietafel van dezelfde serie. Zorgt voor een passend geheel!


Ik heb altijd gezegd dat ik never nooit een glazen tafel wilde (want schoonmaken kan je 100x per dag doen en telkens zie je na 5 minuten weer stof liggen), maar we werden zó verliefd op deze tafel en kast, dat we het tóch maar hebben gedaan. En nu? Ik ben er super blij mee. En dat stof? Tja, dat neem ik maar voor lief. Ik ga niet de hele dag met een stofdoek in mijn handen lopen, haha.
SAMSUNG CSC
Wij vinden hout allebei erg tof in ons interieur, dat is wel te zien denk ik, hihi. Oja, en planten. Héél veel planten!
SAMSUNG CSC
Onder de tafel kun je dingen neerleggen, dát is dan juist weer het toffe aan een glazen tafel. Pat kwam het idee om hier mooie boeken neer te leggen. Hij had al een paar mooie travel/outdoor boeken en ik nog een paar kookboeken, dus dat bij elkaar was al snel een leuk gezicht. Ook heb ik hier sinds een paar dagen mijn planner en etui liggen. Vind het niet eens zo rommelig staan nu ik het zo zie!

SAMSUNG CSC
Deze houten veer kocht ik 1,5 jaar geleden toen we op Bali waren. Eigenlijk al met het oog dat we waarschijnlijk wel binnen een jaar zouden gaan samenwonen. Pat vond hem ook heel vet, dus die namen we mee. :) Nog steeds heel blij mee! Ik vind hem echt heel gaaf staan op de tafel.
Dan komen we bij mijn stoel. Mijn stoel ja, hahaha. Waarom? Omdat hij klein is. Nee grapje, maar dat zei Pat wel in het begin haha. Deze oker gele stoel is ook al zo iets waar ik verliefd op ben. Hij zit ook nog eens erg lekker! Achter de stoel staat deze hoge glazen kast, van deze serie als onze koffietafel. Deze kast moet altijd nog mooi ingericht worden, maar het is er nog niet van komen. Het staat al een jaar zo dus tja… Haha. De platenspeler een ander ding wat er onder staat waar ik de naam niet van weet (versterker geval achtig ding) is Pat zijn plek. Ik kom hier eigenlijk ooit aan, tenzij ik tv wil kijken, geluid via de boxen wil luisteren en dus de dat versterker geval achtig ding (haha, sorry) aan moet doen.


De platenspeler wel heel tof om hem zo te zien. Past gaaf bij ons interieur!
SAMSUNG CSC
En dan hebben we nog iets wat Pat zijn domein is: zijn wishkey. Ik hou me hier niet mee bezig, ik weet alleen wel dat ik het helemaaaaaal niet leuk vind dat dit hier staat, haha! Maarja, ik heb niet alles te zeggen hier en dat wil ik ook niet. Zijn plekkie dus! :p

SAMSUNG CSC
I’m in love met ons servies. Dit staat ook niet naar mijn zin, net als bijna alles in deze kast. Maarja, het moet een plekje hebben en ik weet gewoon niet hoe ik dit mooi kan neerzetten. Vind het wel zó mooi dat ik het in het zicht wil hebben staan, maar dit is gewoon niet de goede plek. Iemand nog een idee waar ik dit tof kan neerzetten? Het moet wel praktisch zijn, want we pakkan deze dingen wel gewoon de hele dag door. :)
SAMSUNG CSCDeze plantenstandaard kocht ik vorig jaar bij Søstrene Grene en de plant kocht ik bij Ikea. Hij is in één keer ineens heel groot geworden en gaat steeds meer hangen, yay.
SAMSUNG CSC
Ons kleed is van een merk wat in Nederland wordt gemaakt en is 100% fair. Een laag polig kleed met wit, zwart en verschillende tinten grijs. Het was een mega zoektocht en hij kostte wat, maar uiteindelijk zijn we ontzettend blij dat we deze waren tegengekomen. Hij is ook niet heel erg besmettelijk als het gaat om vlekken. Heel fijn kleed!

Onze bank is mijn favoriete meubel! Ik ben hier ZO ontzettend blij mee. Hij is precies hoe ik het wilde. <3
SAMSUNG CSC
Wij vonden een goede leren bank heel belangrijk. We hebben hier heel veel winkels naar afgezocht en uiteindelijk gevonden. Echt mijn droombank kan ik het wel noemen, hihi. Kost wat maar dan heb je ook wat!
SAMSUNG CSCDe vintage LP kast van Pat. Wij kochten hem met veel geluk op marktplaats. En die troep er onder en er naast… Tja. Je moet het ergens kwijt… Hahaha! Nee maar ehm, let daar maar gewoon even niet op joh. :’) Ik vind het stom om het weg te halen voor de foto, terwijl dit er altijd ligt. We moeten hier echt een andere plek voor vinden…


De hele kast staat vol met LP’s. Deze kast is voor Pat heilig dus. Een analoge camera, kringloop vondsten, Rituals geurstokjes (aanrader!), kaarsjes, planten en een rek er boven waar van alles aan hangt (en waar één plant hangt die dood is, haha). Het is wat rommelig, maar toch heeft het ook wel weer wat.

SAMSUNG CSC
Wij hebben gekozen voor een ronde eettafel. Het is veel gezelliger vind ik, maar ook nog eens praktisch omdat het minder ruimte inneemt. Ik vind ‘m zó leuk! Deze leren stoelen stoelen kreeg ik vorig jaar een keer voor een samenwerking trouwens. Ze zitten echt super!
SAMSUNG CSC
Nog even een shot van dichtbij van de tafel. Het zijn allemaal kleine houten plankjes.
SAMSUNG CSC
Onze pannenkoekenplant wordt ineens zó groot. Het wordt tijd om te gaan stekken!
SAMSUNG CSC
De lamp die in de hoek bij de eettafel staat. Heel simpel een lange poot en daarop deze bol gedraaid.SAMSUNG CSCHier dan mijn trolley! En ja, dit is de bekende Ikea variant. Zoals je ziet zit hij volgepropt, haha. Normaal gesproken zit het onderste vak niet zo vol als dat hij nu zit, maar het is en blijft wel een volle trolley, haha. Ik wilde het ook niet mooier maken dan het is en echt zijn, dus dit is gewoon hoe hij er vaak uit ziet. Die theedozen heb ik al 100x netjes neergezet, maar elke keer als je weer eentje van onder wilt dan heb je echt geen zin om alles weer recht te leggen. Althans, ik niet in ieder geval. Dus tja, het is een beetje rommelig maar ik heb er geen zicht op vanuit de woonkamer dus ik vind het niet heel erg!


De bovenkant van de trolley ziet er zo uit. Hier staan weckpotten met spaghetti, andere soorten pasta, rijst, koffie, snoep en een aantal kruiden. Hier ben ik heel blij mee en ik vind het er ook heel leuk uit zien!


En dan als aller laatste de allllllermooiste foto: onze lamp die we niet gebruiken! :’) Weet je? Wij zien dit niet eens meer hangen. We vonden het een beetje onzin om een lamp te kopen die op een niet logische plek hangt in ons huis, dus we hebben het gewoon zo gelaten. Het is dat mijn oog er op viel toen ik met de camera in mijn hand stond, maar ik was al lang alweer vergeten dat dit zo praatachtig hangt, hahaha!

Dit is onze woonkamer dus! Ik ben benieuwd hoe lang we hier nog wonen. We hebben alles ingericht met in ons achterhoofd dat we er niet lang wonen. Vanaf nu zal het ook waarschijnlijk niet meer heel lang duren. Vandaar ook dat we iet heel veel verder aan de muren hebben hangen, want we vinden het zonde om dingen te kopen die in dit huis passen, maar misschien niet in een volgend huis. Pas als we in een huis wonen waar we lang kunnen wonen dan zullen we dat soort dingen gaan kopen. Al hebben we wel al een heel groot doek gekocht voor aan de muur, maar die past hier dus niet haha. Die staat te wachten voor in een volgend huis! Ook vind ik de vloer afschuwelijk van dit huis, maar het is natuurlijk een huurhuis en we waren al lang blij dat er überhaupt een vloer in lag. De hoge kast moet ook echt anders ingericht worden, maar ik heb echt zoiets van: we wonen hier waarschijnlijk toch niet lang meer dus we wachten gewoon tot we ergens anders wonen. Hetzelfde geldt voor de spullen onder de LP kast en de indeling trolly. Maar ach, we zijn hartstikke blij met de inrichting van ons huis nu en we kijken hier nu gewoon doorheen. :) Ik heb trouwens de foto’s op twee verschillende dagen genomen, dus het kan zijn dat er op sommige foto’s iets veranderd is, haha. Voor de oplettende kijker…

Waarom het zo lang heeft geduurd eer ik foto’s heb gemaakt is omdat het nooit af is geweest en het ook nooit af gaat zijn. Zoals ik al zei: we wilden nog wat aan de muren, maar dat gaat niet meer gebeuren. Ook twijfelde ik tot een paar weken geleden nog of ik überhaupt wel een deel van mijn huis online wilde gooien. Misschien is het je wel opgevallen dat ik het uitzicht uit de ramen vervaagd heb, dus dat probleem is opgelost. Van mij hoeven uiteraard alleen mensen die ik persoonlijk ken weten waar ik woon! Iedereen kan deze foto’s zien, dus vandaar deze keuze.

Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje in ons huis te krijgen! Hier blijft het ook bij, want de rest is totaal niet boeiend om te laten zien. Onze focus ligt volledig op de woonkamer, de rest is heel simpel en hebben we gelaten zoals het al was. In een huurhuis waar je kort woont is het toch niet de moeite waard om er veel. :)

Vind jij het ook zo leuk om een kijkje te krijgen in iemands huis? 

11 Comments

 1. Darina

  Wat een gezellige en leuke inrichting. Ik vind de okergele stoel helemaal geweldig. Leuk zo binnenkijken :) ik hou er wel van om andere interieurs te zien omdat ik er ook altijd wel mee bezig ben.
  Darina onlangs geplaatst…De 10 dingen die mij blij maakten #1

 2. Romy

  Superleuk om een kijkje te krijgen in jullie woonkamer! Het ziet er echt heel mooi uit. Ik ben ook gek op okergeel en vind jullie okergele details prachtig. Dat geverfde “uitsteeksel” (of hoe je dat ook noemt) aan de wand staat echt heel sfeervol. Ik geef jullie overigens groot gelijk dat je niet alles helemaal afmaakt, zoals de snoeren aan de muur. Het is zonde om daar heel veel tijd in te steken als je daarna toch weer verhuist :)
  Romy onlangs geplaatst…9 goede gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd

 3. Shirley

  Ik vind het er heel gezellig uitzien. Altijd leuk om bij anderen binnen te kijken. Stiekem ben ik nu ook wel benieuwd naar de andere kamers. Ik heb zelf wel een koophuis (appartementje), maar alsnog niet veel moeite gedaan om het aan te passen, omdat ik ook niet wist hoe lang ik hier zou blijven wonen. Ik heb de vloer, raambekleding, muren, keuken en badkamer van de vorige bewoner. Verder heb ik geen plinten, omdat de vorige bewoner dat niet geregeld heeft, goed excuus.
  Shirley onlangs geplaatst…Deze boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen

 4. Madelon

  Wat leuk om jullie huis van binnen te zien! Het is echt heel tof en gezellig ingericht, die okergele kleur en dat hout maken het zo warm en gezellig. En ik ben echt verliefd op jullie eettafel en vintage lp-kastje haha! Mijn vriend en ik wonen nu in een heel klein flatje van een studentenhuisvester. We hebben ook ons flatje een beetje ingericht met het idee dat we er niet te lang zouden wonen (inmiddels bijna 2 jaar maar goed haha). Veel van onze meubels zijn tweedehands van familie of vrienden, dus een lekkere chaotische boel (met ook okergele accessoires!)
  Madelon onlangs geplaatst…Het leed dat geen richtingsgevoel heet

 5. laura

  Ik vind die terugkomende oker geel kleur echt heel leuk!

 6. Kelly

  Wat onwijs leuk om te zien! Grappig hoe we overigens echt een totaal tegenovergestelde smaak hebben, haha! Ik vind het er echter heel mooi uitzien, mooi geheel!

 7. Puck

  Jullie hebben echt een superleuk interieur! Niet zo strak en minimalistisch zoals veel mensen (vooral bloggers) het hebben tegenwoordig. Je weet wel, wit met hier en daar koper of goud en een beetje marmer haha! Dat vind ik persoonlijk een beetje ongezellig en saai. Jullie interieur is gezellig zonder onsamenhangend of rommelig te zijn. Vind het vleugje okergeel ook heel leuk!

 8. Plaisier Interieur

  Wat heb je je huis ontzettend leuk ingericht! Die oker gele stoel maakt het plaatje helemaal af. Super leuk dat je het allemaal zo vintage hebt kunnen houden!

 9. Irene

  Wat hebben jullie het gezellig weten in te richten! Ik vind die gele kleur echt heel tof!

 10. Sammie

  Leuk om eindelijk een kijkje binnen te krijgen :) de gele muur is heel tof en je eettafel vind ik ook erg gaaf! Had ik al wel eens eerder gezien en gezegd geloof ik, maar toch ;)

 11. Lockershop

  Wauw ik vind jouw stijl helemaal geweldig! Hoe zorg jij ervoor dat jouw huis er altijd netjes uitziet? Ik vind dat namelijk best wel lastig. Ik heb nu wat lockerkasten gekocht om er toch zo voor te zorgen dat alles netjes oogt! Maar ik ben heel benieuwd hoe jij dat doet!

  X Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑