My Way of Exploring

Een wishlist voor ons nieuwe huis

Withlist huis
Nu het einde van de verbouwing al aardig in zicht is, kunnen we al bijna na gaan denken over interieur dingen. My fave! Ik heb een ‘verlanglijstje’ voor ons nieuwe huis gemaakt waar allerlei dingen op staan die we nog willen kopen. :D

× Nieuw vloerkleed

Een nieuw vloerkleed staat hoog op het lijstje. Het kleed dat wij in ons vorige huis hadden is nog steeds super mooi, maar is veel te klein voor in ons nieuwe huis. Ik denk dat we hem in de slaapkamer gaan leggen, want hij is nog wel gaaf. De kleuren zijn voor nu ook minder mooi van het kleed voor in de woonkamer, maar in de slaapkamer kan hij vast prima. Vind een nieuw vloerkleed uitzoeken wel lastig, maar kijk er toch ook wel naar uit om er straks naar op zoek te gaan! Vind toch wel dat zoiets je woonkamer super gezellig kan maken. :-)

× Nieuwe eetkamerstoelen

De eetkamerstoelen die we hadden zijn lelijk geworden en ook erg ‘kil’ qua uitstraling. We willen heel graag stoelen gemaakt van een fluweel stofje, zoiets als deze stoel bij OTTO. Vind dat er zo warm en gezellig uit zien! We hebben al verschillende gave eetkamerstoelen gezien, maar moeten nog een keer goed gaan kijken. Daar hebben we totaal nog geen tijd voor gehad, maar dat komt straks wel. Can’t wait! Dit staat errrrg hoog op het lijstje.

Een wishlist voor ons nieuwe huis

× Een gave kast

We willen uiteindelijk een gave kast voor in de woonkamer. We hebben, imiddels alweer een paar jaar geleden, een keer een kast gezien waar we echt verliefd op werden. Die kast zit dus nog steeds in ons hoofd. Of nouja, zoiets als die kast in ieder geval. Hij was alleen erg duur… Dat wordt een spaardoel voor later, maar staat dus zeker wel op ons verlanglijstje. We hebben namelijk veel ruimte en niet genoeg meubels nog wat dat betreft, haha.

× Een nieuwe tv

Deze staat heel hoog op het lijstje. We willen zó graag een nieuwe tv in ons nieuwe huis. Eentje die vooral groter is, maar ook veel mooier dan die we nu hebben. Dat zou zo tof staan! Jep, dit willen we wel zo snel mogelijk kopen.

× Toffe leeshoek

We hebben ruimte voor een leeshoek, iets wat ik heeeeel graag wilde. Daar hebben we natuurlijk wel een toffe chille stoel en een mooie bijzettafel voor nodig. De bijzettafel hebben we op het oog, maar de stoel is nog een beetje lastig. Kijk er echt naar uit om straks zo’n gezellig hoekje te hebben. Daar kan ik lekker werken of ontspannen. Lijkt me mega fijn, zo’n hoekje. :-)

× Veeeeeel planten

Iets minder duurs: we willen weer veeeeeel planten in huis. In ons vorige huis hadden we super veel planten. Die zijn inmiddels zo goed als allemaal dood, op een paar cactussen, vetplantjes en een pannenkoekenplant na. De grote planten zijn allemaal weg helaas. :-( Maarja, we gaan dus weer lekker los straks voor in het nieuwe huis. Wannnnnnt veel planten = happiness haha.

sam_5597

× Mooie accessoires

Af en toe kopen we al iets als we iets toevallig tegenkomen wat we écht heel mooi vinden. Dit keer willen we het als volgt aanpakken: niet zo veel accessoires, maar wel héle mooie. Dus dat houdt ook in: als het wat duurder is dan we eigenlijk zouden willen betalen, dan is dat het dan toch misschien wel waard. Iets uniekere dingen kopen vinden we ook leuk. Dusssss, die toffe woonaccessoires komen er aan. Ik kan niet wachten om daar geld aan uit te gaan geven in plaats van die stomme bouwmarkten. :’)

× Raamverduistering

Dit blijft een dingetje. Pat en ik vinden niet snel iets mooi. We hadden heel lang geleden wel al raamverduistering voor in de woon- en eetkamer gekocht, maar onze mening daarover is inmiddels veranderd dus misschien hangen we dat in de overige kamers op. We hebben het liefst iets anders in de woon- en eetkamer nu, maar wat? Man, zo lastig. Het is ook allemaal mega prijzig joh, pffft. We moeten gauw weer eens hiernaar gaan kijken, want in principe kan er al wat opgehangen worden nu. Als mensen tips hebben, tell me! Ik zit te denken aan iets als houten lamellen, maar ben er nog niet over uit…

× Een deur

We willen ook graag een zwarte deur voor in de woonkamer. Hoe en wat precies vind ik nog lastig. Die toffe zwarte deuren die je nu overal ziet zijn gaaf, maar natuurlijk ook best prijzig. Is het een idee om een zo’n zelfde deur in het wit gewoon zwart te maken? Of wordt dat niet zo mooi? Ik ben daar nog naar aan het kijken. In ieder geval is het wel van belang dat we redelijk snel een deur hebben, want momenteel hebben we dus geen deur meer tussen de gang en woonkamer. Vind ik niet zo fijn met de winter die voor de deur staat. Je stookt dan veel meer denk ik… Een deur is dus ook wel belangrijk.

× Nieuw bed

We moeten eigenlijk een nieuw matras. Dan zouden we graag voor 1.80 ipv 1.60 gaan. Een nieuw bed wilden we sowieso graag al voor in het nieuwe huis, maar stond niet hoog op het lijstje. Maar goed, zeker nu het matras waarschijnlijk vervangen moet worden moeten we misschien eerder aan een nieuw bed gaan denken. Én we moeten een keuze maken over de maat. Een 1.80 bed kunnen we makkelijk kwijt, want we hebben een grote slaapkamer. Dus why not? Niet te lang uitstellen als we daar wonen denk ik.

Dit waren een aantal dingen die hoog op het lijstje staan en met interieur te maken hebben. Ik kan echt niet wachten om eindelijk dat soort dingetjes te gaan shoppen. Zoals ik al zei: ik ben het meer dan zat om elke keer al het geld naar de bouwmarkt te brengen. :’) Maar nog even doorzetten en dan aan de inrichting beginnen. Daar kan ik echt niet meer op wachten. Eindelijk geen stof, troep en al dat denkwerk meer. Ben zo blij dat het nu opschiet. :D

Updates over onze verbouwing lezen? 
Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen
Verhuis update #2 | We hebben de sleutel!!!
Verhuis update #3 | Slopen & opbouwen
Verhuis update #4 | Tegenslagen & het schiet eindelijk op!

Wat staat er op jouw verlanglijstje wat met jouw huis of interieur te maken heeft?

34

2 Comments

 1. Linda

  Zo leuk dat je hier bijna over na kan denken! Ik zou ook wel een leeshoek willen. Hopelijk ooit. Op mijn verlanglijstje staat ook een nieuw bed.

 2. Janne

  Wat fijn dat je zo langzaamaan steeds meer kunt gaan nadenken over inrichting in plaats van over tegeltjes en vaatwassers en zo!
  Ik ben net verhuisd en heb het grootste deel van de aankopen uitgesteld, omdat ik nu ik er echt woon beter kan inschatten wat ik nodig heb. Ik dacht eerst dat ik een grote kast wilde die meteen de ruimte een beetje kon verdelen (ik heb een studio-appartement), maar nu ik er woon merk ik dat ik die open ruimte wel fijn vind. Ik ga nu alleen een lage brede ladekast kopen: dan heb ik wel opbergruimte, maar blijft de kamer open. Van tevoren dacht ik dat ik geen badkamerkast nodig zou hebben, want zoveel badkamerspulletjes heb ik niet, maar nu merk ik dat met de schoonmaakspullen, de voorraad wc-papier en mijn voorraad doucheschuim en zo ik toch best een kastje kan gebruiken.
  Waar ik het minste zin in heb is het kopen van lampen. Die dingen zijn verrassend duur en ik heb geen idee wat mijn smaak is daarin.
  Ik heb nog een flinke lijst van dingen die ik nog wil kopen. Lampen, ladekast, schoenenrek, eetkamerstoelen, badkamerkast, zeepbakje en handdoekenrek, deurmat, thermostaatkraan, poster(s).
  Wat planten betreft: heb je al een jade plant (Crassula ovata)? Die van mij doen het ongelofelijk goed en ik blijf ze maar stekken, want anders moet ik stukken weggooien. Je mag wel een stekje hebben — meteen een normaal formaat plant, want ik knip vaak gewoon hele takken van de plant af. Verzorging is echt supermakkelijk, want het zijn vetplanten. Een beetje voeding en eens in de zoveel tijd een plens water en ze zijn tevreden. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑